Medimagazin logo

Muayenehane hekimleri toplantısı yapıldı

İstanbul Tabip Odası tarafından düzenlenen “Kapatılmak İstenen Muayenehanelerimiz İçin Ne Yapacağız? Öneriler/ Kararlar” konulu toplantı 17 Mayıs 2011 Salı günü İstanbul Tabip Odası’nda yoğun bir hekim katılımıyla yapıldı.
Muayenehane hekimleri toplantısı yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Yaklaşık 200 hekimin katıldığı ve moderatörlüğünü İTO Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Ali Özyurt ve Dr. Hasan Oğan’ın yaptığı toplantı, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören’in açılış konuşmasıyla başladı. Dr. Hasan Oğan’ın özellikle 3 Ağustos 2010 tarihinden itibaren gelinen noktaya kadarki süreci, yapılanlar ve yapılabilecekleri değerlendirdiği sunumunun ardından, katılımcıların görüş ve önerilerinin alındığı forum bölümüne geçildi. Sürece ve yapılabileceklere dair son yönetmelik düzenlenmesine itiraz etmek amaçlı bireysel davaların tüm mağduriyet yaşayan hekimlerce açılması, gazete ilanı verilmesi, basın ve medya kanalları ile bu konunun doğru aktarımı için etkin  ilişkilerin gerçekleştirilmesi gibi pek çok görüş ve öneride bulunuldu.
 
3 Ağustos 2011 tarihine kadar verilen uyum süreci içinde yapılacak etkinliklerin, toplantıların planlanması, hekimlerin organize olarak birlikte hareket etmesi ve bu çalışmaların bir kampanya şeklinde planlanması için İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ile koordineli olarak çalışacak bir çalışma grubu kurulmasına karar verildi ve çalışma grubunda yer alacak hekimler belirlenerek toplantı sonlandırıldı.
muayenehane
hekimleri
toplantısı
yapıldı
Yorum (3)
M.Ö
Asıl endişe verici ve üzücü olan yavaş yavaş meslektaşlarımızında muayenehanesi olan hekim arkadaşlarına karşı sağlık bakanlığı gibi potansiyel suçlu ve olumsuz bakmaya başlamalarıdır. Artık sessiz çoğunluk olan perfomansa çalışan doktor arkadaşlarımızın herşeye razı tavırları ve azınlıkta kalan muayenehanelerini kazanılmış hak olarak ayakta tutmaya çalışan hekimlerin hak arayışına ve mücadelesine malasef katkı vermeyeceklerini üzülerek gözlemliyorum.Ama bu performans saçmalığı ve sakat sistem bittiğinde bakalım ozaman ne yapacaklar?
0
Cevapla
muayenehaneci bir uzman
Şu anda muayenehane işleten doktorlar TTB den de diğer meslektaşlarından da umutlarını büyük oranda kesmişlerdir. Hepimiz bu sistemin değişmeyeceğini, kimsenin destek olmayacağını düşünüyoruz. Kiminle konuşsam bir B planı üzerinde duruyor. Muayenehaneler kağıt üzerinde kapanacak, ama bir çoğu şirket, danışma merkezi vs... kisvesinde devam edecek. Gittiği yere kadar çeşitli hülleler ile yasal engeller aşılmaya çalışılacak. Artık kimsenin kaybedecek bir şeyi yok. Hiç kimse şu aşamada muayenehanecilere destek değildir, hatta muayenehane işleten hekimler bile birbirinin düşmanı gibidir, bir çoğu ihbarcı olacaktır. Ama bu iş sonunda türk tıbbını 50 sene geri götürür. Son 15 senede dünyanın en ileri ülkelerinden birisi olmuştuk, herşey sıfırlanacak. Tünelin ucunda ışık olmazsa kimse o tünelde koşmaz, hatta yürümez bile. Bu gün hekimlere ohhh çekenler yarın evlatlarının beyin ameliyatını yapacak doktoru görünce çok ama çok pişman olacaklar.
0
Cevapla
öğretim üyesi
evet sağlık bakanlığı gibi üniversiteler de muayenehanesi olan hekiimleri cezalandırmaya devam ediyor. bir üniversitede öğretim üyesiyim. 15 yıldır muayenehanem var. bakanlıkle uğraş, gemelgelerle uğraş derken üniversitede performans dağıtıldı. üniversitede 5'e kadar çalışma var. 5'ten sonra muayenehanesi olan orya, çayhanesi olan çayhanesine gidiyor. muayenehanem olduğu için bana performans ödenmedi halbuki 7-10 arası performans olan da 52e kadar çalıştı. uzmanlık dalımı öğrettiğim asistamım maaş+ performans 4000 tl alırken ben 3200-3500 tl maaş aldım. bu konu çok etkenli(multifaktoryel) bir sorun yumağı oldu. her dalın, her kesimin tam gün/ muayenehane sorunları ayrı ayrı oldu. radyoloji, fizik tedavi muayenehanesinin (tek hekimin uzmanlık dalı icra ettiği kurumdur) adı 'müessese', patolojinin 'laboratuvar',diğer dalların 'muayenehane' oldu,herbirinin ruhsat işletme sorunları ayrı. kurumlar ayrıldı. aile hekimliği, kamuda uzman, üniversitede uzman; tam günden önce işyerini açanlar, sonra açanlar vb karman çorma. örneğin kamuda uzamn muayenehanesi varsa performans bir ölçüde alıyor, üniversietede alamıyor.. her her karıştı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir