Merkezi Hastane Randevu Sistemi İl Değerlendirme Çalıştayı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapıldı. Çalıştayda, Türkiye genelinden il sağlık müdürlükleri ve hastane yetkililerinden oluşan 300 katılımcıya, sistem hakkında bilgi verildi.
Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Koordinatörü Dr. Saim Argın, yaptığı konuşmada, MHRS'nin Türkiye'de sağlık hizmetlerine daha etkin ve verimli şekilde ulaşılması amacıyla uygulamaya konulduğunu anlattı.
İlk aşamada iki ilde pilot olarak uygulanan sisteme bugün 60 ilin dahil olduğunu kaydeden Argın, ''Yıl sonuna kadar 81 il Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne katılacak. Sistemin amacı, hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması yapılarak hasta memnuniyetinin artırılması, kuyrukların azaltılması. Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması'' dedi.
Argın, 182 Hattı'na dahil olan çağrı merkezinden, ''171 Sigarayı Bıraktırma Danışma Hattı'' ve ''184 Sağlık Bakanlığı İletişim Hattı''nın da yararlandığını belirtti.