Medimagazin logo

Mesai dışı polikliniklerin sayısını artırılarak, acil yükü azaltılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre, acil servislere başvuran hastaların yüzde 43'ü kendini acil olarak görmüyor. Bu kişiler katılım payı ödememek, işlerini çabuk bitirmek ya da gündüz çalıştığı için acil servislere başvurduğunu belirtiyor.'Acile ne olursa gelmezsiniz?' sorusuna ise 'Poliklinikler mesai dışında da çalışırsa gelmeyebiliriz." cevabını veriyor. Bakanlık, mesai dışı polikliniklerin sayısını artırarak, gereksiz başvuruları azaltmayı hedefliyor.
Mesai dışı polikliniklerin sayısını artırılarak, acil yükü azaltılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, acil servislerin kullanım oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, başvurular ile ilgili bilimsel bir araştırma yaptıklarını söyledi. Şencan, acil servise giden hasta ve hasta yakınlarının sadece yüzde 57'sinin durumunu gerçekten acil olarak düşündüğünü söyledi. Şencan, "Yüzde 43'ü, 'acil değilim ben ama acile geldim' diyor. Birincisi bu kişiler, 'acilde işlerim daha hızlı bitiyor' diyor. İkincisi, 'gündüz işe gidiyorum' diyor. Üçüncüsü, 'katılım payı vermek istemediğim için acile geliyorum' diyor." dedi

Şencan, 'Acile ne olursa gelmezsiniz?' diye sorulduğunda ise 'poliklinikler mesai dışında da çalışırsa gelmeyebiliriz', 'aile hekimleri 17.00'den sonra çalışırsa acile gelmeyebiliriz' cevaplarını aldıklarını belirtti.

Mevcut mesai dışı polikliniklerin sayısını artırarak, acil yükünü azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Şencan, bu polikliniklerin 17.00'den 23.00'e kadar hizmet verdiğini hatırlattı.

mesai
dışı
polikliniklerin
sayısını
artırılarak
acil
yükü
azaltılacak
Yorum (30)
DrCevdett
Aile hekimliği yönetmeliğinde mesai kaydırma var. Şehirde belli aile hekimliklerinin gündüz mesaisi 16-24 saatlerine kaydırılarak bu iş çözülebilir. Yeterki sağlık müdürlüğü bu iradeyi gösterebilsin.
0
Cevapla
uzman
peki bu hizmeti veren insanlara ek ödeme yapılacak mı? hayır. adamı fazladan çalıştıracaksın, para ödemeyeceksin. kimse puan falan istemiyor, ayrıca o zaman diğer devlet birimlerine de extra çalışma zamanı konsun, biz de akşam 5den sonra 11e kadar bankaya gidebilelim. özel hastanede bu hizmet verilebilir, çünkü giden vatandaş cebinden fazladan para ödüyor. aksi takdirde çalışanlara zülum yapılmış olur. sonra kliniklerdeki tek iş hasta bakmak değil ki, viziti var, orderların doldurulması var, ameliyat var. lütfen olaylara yüzeyel yanaşmayınız. hasta mutluluğu sözkonusu ise biraz da vatandaş mutluluğu olsun, mesela muhtar da kapatmasın o zaman saat 6da dükkanını. şunu düşünün: bir devlet kurmunun yemekhanesi ne zaman açıktır, öğlen 12-13 arası. peki gece bu yemekhane açtırabilirmisiniz, hayır. ama lokantaya gitseniz sabh 8den akşam 8e kadar açıktır. çünkü adam emeğinin karşılığını para olarak alıyor. ama hem doktora fazla mesai yaptırıcan, üstüne tatminkar para vermicen, ertesi günü adamı tekrar polikliniğe veya ameliyata sokucan, İNSAF ki İNSAF, İNSAFINIZ kurusun. olmaz böyle saçma bir uygulama. o zaman ne olacağını söyliyeyim: belki doktoru zorla tutarsın orada, ama o da yazar sana 20 tane tetkiki, bu sefer onu çözücem diye uğraşırsın. LÜTFEN YETER ARTIK, YETER ARTIK, YETER. Sağlıkçıların üstüne bu kadar gitmek yanlış.
0
Cevapla
algım güzel
Katılım payı vermemek için acil servise gelen bu kişiler için katılım payı uygulandığı zaman acile gereksiz başvurular azalacaktır. Ayrıca acil servislerde renk kodu uygulaması neden devreye sokulmamaktadır?
0
Cevapla
mehmet demirci
anlaşıldı günün 24 saati nees almadan çalıştırılacağız,asıl sorun işverenlerin çalışanlarına hasta olduklarında izin vermemesiçünkü türkiyede doğru dürüst sosyal hak denen birşey yok yurt dışında (avrupa amerika) doktordan randevunu alıyorsun muayeneni oluyorsun iş vereninede gittiğini kanıtladıktan sonra sorun olmuyor ama burada kişi geliyor sağlık raporu almaya ama kocasına :) diyorumki kişi nerede iş yerinden izin vermediler e nasıl olacak bu iş hem yollamıyorlar hem sağlık raporu istiyorlar yani durum bu kadar garabet, katılım payına bir çözüm bulunmalı ama nasıl bilemiyorum büyüklerimiz bir yol bulur artık acilede 1 tl katılım payı koysunlar bence o bile başvuruları azaltır halkımız cebinde iphone la gezen ama sağlığına iş gelince 1 tl bile ödemek istemeyenlerle dolu...Allah sonumuzu hayır etsin...
0
Cevapla
hakan kara
benim sorduğum hastalar da 1. cevap:İŞİM ACİL 1.cevap:PARA ALINMIYOR 3.cevap:GELDİMSE GELDİM EŞEK GİBİ BAKACAKSIN LAN...) BEN ARTIK CEVAP ALMAK İÇİN SORU BİLE SORMUYORUM.BUNU YAPANLARDA SANMAYIN CAHİL İNSANLAR.ARALARINDA OKUMUŞ ÜST DÜZEY DEVLET MEMURLARIDA VAR.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir