Medimagazin logo

Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği Başkanı: Başarı artış hızımız hastalıkların artış hızından çok daha fazla

2. Lösemi Lenfoma Miyelom Kongresi, 13-14 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirildi. Kongreye ilişkin açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, lösemi, lenfoma ve miyelom hastalıklarda artış yaşanırken bu alanda başarıların da arttığını söyledi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği Başkanı: Başarı artış hızımız hastalıkların artış hızından çok daha fazla
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Bu yıl ikincisi düzenlenen kongre, 13-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Kongrenin lösemi, lenfoma, miyelom ve gibi konu başlıklarının ele alındığı oturumlarında, Hematoloji alanında tanınmış uzmanlar bir araya geldi.

 

 

Lösemi, lenfoma ve miyelomun artan üç önemli hastalık olduğunu belirten Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, hastalıklar artarken bu alanda başarıların da arttığını söyledi. Özcan, bu alanlardaki başarı artış hızının, hastalıkların artış hızından çok daha fazla olduğunu da belirtti.

Kongrenin önemi hakkında konuşan Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Selami Koçak Toprak ise kongrenin alanında fikir lideri hocaların anlatımlarıyla ve tartışmalarıyla geçtiğini belirterek, kongrenin dünyadaki güncel gelişmelerin ele alınması yönüyle çok önemli bir kongre olduğunu söyledi.

"Pek çok uluslararası çalışma artık Türkiye’de de var"

Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir bütün çabalarının, bireyselleştirilmiş tedavileri kullanmak, insanlara anlatmak ve hastalara faydalı olmak olduğunu dile getirdi.

Dünya çapında yürütülen hematoloji çalışmalarının artık Türkiye’de de yürütülebildiğini dile getiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Aylı ise “Hematoloji kliniklerinin yüksek performansları nedeniyle dünyada yürüyen pek çok uluslararası çalışma artık Türkiye’de de var” dedi.

Akut lösemi, kemik iliği yetmezliği, kronik lösemi , hücresel tedaviler ve lenfoma oturumlarının gerçekleştirildiği kongre,  konuşmacıların sunumlarıyla tamamlandı.

2 losemi lenfoma miyelom kongresi
ankara
hematoloji
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir