Medimagazin logo

Köylüler doktor için hastane bastı!

Batman’da Devlet Hastanesine köylü ve mahalleli tarafından baskın yapıldı. Baskının nedeni hastanenin çok sevilen doktorunun başka bir yere atanacağıydı.
Kaynak: STAR
Köylüler doktor için hastane bastı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’de yaşanan hekime şiddet olaylarının aksine Batman’ın Sason İlçesi’nde Devlet Hastanesi’nde görevli Aile Hekimi Uzmanı Dr. Elif Doğan için köylüler ve ilçe sakinleri, hastaneyi bastı. Aile Hekimi Uzmanı Dr. Elif Doğan’ın görev yerinin değiştirileceği duyumunu alan köylüler, çok sevilen doktor için hastane idaresini basarak böyle bir yer değişiminin olmasını istemediler. Hastalara ve vatandaşlara gösterdiği özel ilgi ve yardımseverliğiyle ilçede halkın sevgilisi haline gelen Elif Doktor’un aile hekimliğinden alınacağını duyan vatandaşlar, kararın değişmesi için Hastaneye baskın yaptı. Hastanede Başhekim ve Hastane Müdürü ile görüşen vatandaşlar, Dr Elif Doğan’ın aile hekimliğinde kalmasını istediklerini ifade ettiler.

‘ELİF DOKTOR GÖREVİNİN BAŞINDA’

Kararın değişmemesi halinde gerekirse Sağlık Bakanlığına çıkacaklarını belirten vatandaşlarla görüşen Sason Devlet Hastanesi Müdürü İbrahim Kalkan, Elif doktorun, yer değişimiyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını, aile hekimliği servisinde görevine devam edeceğini söyledi. Açıklama üzerine muhtarlar ve vatandaşlar hastaneden ayrıldılar.

köylüler
doktor
için
hastane
bastı!
Yorum (9)
fatih
Turkiye ye has durumlar,sevinsem mi? üzülsem mi? dr.elif e sevinmek bize de bu kadar sevilmediğimiz için üzülmek düşer normalde ama bi açıdan da amaç sevilmek mi? yoksa sadece işini yapmak mı? diye sormak gerekir. Medeni,çağdaş bir ülkede rastlayamayacağınız bir durum ne olursa olsun güzel,hoş ama feodal tavır bence...
0
Cevapla
seyfullah
bir zamanlar benimde başıma gelmiştide zor kurtulmuştum. 7 kez Ankaraya gittim. sonunda rüşvetle (pardon hediye ile ) işimi hallettim. Çok ilgili olmak, iyi olmak anlayışlı olmak, güzelde bunların piyasada pek karşılığı yok. kaç hastabaktın( nitelikli değil nicelikli, kaç işlem yaptın, vs) bunlar geçer akçe. Malum kapitalist düzen İnsan odaklı değil . İnsani özellikler eskide kaldı. Dr hanımı Allah kurtarsın işi çok zor.
0
Cevapla
hasan efe
yarın da onu bir güzelce döverler, doktor arkadaşımız buna kanmasın, ve şunu bilmeli ki bu çarpık sağlık sistemi, o seni pofpoflayan vatandaş ile şimdiki iktidarın elbirliğiyle gelmiştir.
0
Cevapla
Dr
Ya bu doktor gitmek istiyorsa ve engel olduysanız iyimi yaptınız? Belkide yıllardır buradan tayin için çalışıyordu.
0
Cevapla
Züleyha
Doktora şiddet uygulamayla aynı mantık aslında...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir