Medimagazin logo

‘Kimse aile hekimi olmak istemiyor’

Aile sağlığı çalışanı eksikliğinin Ordu'da yüzde 20’lere ulaştığını ifade eden Ordu Tabip Odası Başkanı Ömer Ufkun Yıldırım, "Aile hekimliği uygulamasında kişi ister ve tercih ederse yerleşir. Yani kimse aile sağlığı çalışanı olmak istemiyor” dedi.
Kaynak: Cumhuriyet - Merve Kılıç
‘Kimse aile hekimi olmak istemiyor’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ordu Tabip Odası Başkanı Ömer Ufkun Yıldırım, kentteki sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları Cumhuriyet’ten Merve Kılıç'a anlattı. 

Kent genelinde yan dal branşlarında eksiklik ve yetersizlik olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bunların yeni hastane tamamlanınca giderileceğini tahmin ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Aile hekimliğindeki acı tabloya dikkat çeken Yıldırım, “Aile sağlığı çalışanı eksikliği Ordu ilimizde yüzde 20’lere ulaştı. Aile hekimliği uygulamasında kişi ister ve tercih ederse yerleşir. Yani kimse aile sağlığı çalışanı olmak istemiyor” dedi.

Aile hekimliği sisteminin her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayan Yıldırım, “Aile hekimliği dinamiklerini bilmeyen yöneticiler, uygulamanın ruhuna aykırı şekilde davranmaktalar. Sahanın dinamiklerine hâkim temsilcilerle hareket etmek, istişare yapmak her zaman daha doğru sonuçlar doğuracaktır” ifadelerini kullandı.

aile hekimi
ordu
ordu tabip odasi baskani omer ufkun yildirim
Yorum (16)
AA
ama herkes beyin cerrahı, kadın doğum uzmanı, coçuk hastalıkları uzmanı ve dahiliye uzmanı olmak iistiyor. bunu nasıl açıklayacağız.
6
Cevapla
sd
oysa aile ne kadar önemli. bir ailenin yarasına merhem olmak
1
Cevapla
re
ai̇le heki̇mli̇ği̇ kan kaybedi̇yor ama dermatoloji̇ ftr güçleni̇yor. bardağin dolu tarafindan bakip hayatta mutlu olmanin ....
1
Cevapla
Drmert
zibilyon tane insan aile hekimligi uzmanlıgı okuyor. bunları hastanede çalışacağına asmlere gönderirseniz sorun çözülür.
4
Cevapla
doktor healer
bir dönem 10 yıldan fazla aile hekimliğine cerrahtan fazla para verdiler şimdi maaş skalası bir nebze olsun yerine oturunca aile hekimlikleri boşaldı..bu normal zaten çözüm nedir bu kanseri kesip atmak aşılar gebe takipleri toplum sağlığı merkezi bünyesinde dr ve ebeler tarafından yapılması
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir