Medimagazin logo

Kalp yetmezliği çalışmasıyla Cumhurbaşkanından ödül alacak

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, kalp yetmezliği konusunda yaptığı çalışmalarla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den ödül alacak.
Kalp yetmezliği çalışmasıyla Cumhurbaşkanından ödül alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konu hakkında açıklama yapan CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, “TÜBİTAK’ın 2012 yılı ‘Teşvik Ödülü’nü aldım. Aldığım ödül, belli bir alanda özel ihtisas yaparak hem hizmet alanında hem de akademik anlamda çalışmalar yapan 40 yaş altındaki bilim insanlarına verdiği, bilime evrensel düzeyde katkıda bulunan genç bilim insanlarına verilen bir ödül. Ödülümüzü ben ve diğer ödül alan bilim insanlarıyla birlikte, 27 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den alacağız” dedi.

 

2009 yılında TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursu ile kalp yetersizliği konusunda Fransa’nın Paris kentinde bulunan Diderot Üniversitesi’ne gittiğini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, “Burada kalp yetersizliği konusunda uluslararası söz sahibi olan Prof. Dr. Alain Cahen Solal ve Prof. Dr. Alexendre Mebazaa ile birlikte çalışma imkanı buldum. Bu bilim insanları kalp yetersizliği alanında uluslararası kılavuz yazarlığı yapan ve Avrupa Kalp Yetersizliği Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan kişilerdir. Daha sonra ülkeme döndükten sonrada bu alandaki çalışmalarımı sürdürdüm” ifadelerini kullandı.

 

Ödülü, kalp yetersizliği alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle aldığını dile getiren Prof. Dr. Yılmaz,  şunları söyledi; “Türk Kardiyoloji Derneği kalp yetersizliği ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Bu hastalığın görülme oranlarıyla ilgili de ciddi veriler sunuyor. Sıklık olarak şöyle söylenebilir kalp yetersizliği yaşlı hastalığı olarak kabul edilir. Yaşlılar arasında her 10 kişiden 1’inde kalp yetersizliği var. Hepimizin bildiği gibi eskiden kalp krizi 60-70 yaşlarda görülürdü. Ama günümüzde 30-40’lı yaşlarda kalp krizi görülüyor. Bir insan 30-40 yaşında kalp krizi geçirdiğinde o adale harap oluyor. O harap olan adalenin sonu da kalp yetersizliğidir. Maalesef geleceğimiz parlak görünmüyor. Kalp yetersizliği sıklığı kesinlikle artacak ve havuzu büyüyecek gibi görünüyor. Kalp yetersizliği tedavisinde dünyada en son tedavi yöntemleri nelerse Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde hastalarımıza uyguluyoruz. Bu konuda isteyen hastalarımız üniversitemize gelebilirler, bizzat benimle görüşebilirler”

mehmet birhan yılmaz
ödül
tubi̇tak
Yorum (5)
İG
Meslekdaşımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
0
Cevapla
Müslim GÜL
Hocam bu genç yaşınıza,bunca başarıyı sığdırıyorsunuz ya ,gerçekten tebrikler
0
Cevapla
Mustafa Aydın
Sevgili Arkadaşımız M Birhan Yılmaz'ı Başarısından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
0
Cevapla
Mehmet
Önce tebrik ederim. Sonrası ise site yönetimine... Burada kalp yetersizliği ile ilgili çalışmaları nedeniyle ödül alan bir bilimadamı sunuluyur. Birkaç cümle ile de bu hocamız ne yapmış, bilime hangi katkıları olmuş örnekleri ile açıklanamaz mıydı?
0
Cevapla
Mehmet K. Çelenk
Bu mükemmel bir başarıdır. Birhan'ı kutluyorum. Yeni yetişen nesil için böyle güzel örneklere çok ihtiyaç var.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir