Hizan Devlet Hastanesi Başhekimi Berat Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede uzman doktor sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.
Hastanede sadece çocuk uzman doktorunun bulunduğunu ifade eden Engin, şöyle konuştu:
"Kadın doğum ve dahiliye uzmanımız yok. Bu bizim için büyük bir sıkıntı. Kadın doğum ve dahiliye hastaları, Tatvan ve Bitlis'e gitmek zorunda kalıyor. Hastalar ilaç yazdırmak için dahi Tatvan ve Bitlis Devlet Hastanelerine gidiyor. Bu durum vatandaşları da sıkıntıya sokuyor. Aile hekimi uzmanımızda şu anda izinde. Süresi dolduğu için tayine gidebilir. Acilde ise 5 pratisyen hekimimiz var. Bu doktorlarımız vakalara da bakıyor. Acilde sıkıntımız yok. Sadece uzman doktor sıkıntısı yaşıyoruz. Hastalarımız uzman doktorlarda tedavi olamadığı ve ilaç yazdıramadığı için sıkıntı yaşıyor. Hasta başka yere gittiğinde mağdur oluyor. Biz vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz."
Hastane uzman doktor sıkıntısının giderilmesi için, 2 ay önce Sağlık Bakanlığı'ndan dahiliye doktoru atması konusunda talepte bulunduklarını kaydeden Engin, bakanlığının dahiliye doktoru ataması yaptığını, ancak doktorun henüz göreve başlamadığını belirtti.
Engin, "Doktorların atanmasıyla hasta sayımızda artış yaşanacak. Şu an en büyük avantajımız çocuk uzmanımızın olması. Ameliyathanemiz ve doğumhanemiz var. Nisan ayında doğumhaneyi yan tarafımızdaki binaya taşıyacağız ve faal hale getireceğiz. Hizan halkı için uzman doktor çok önemli. Hizan'a bir uzman doktor atandığında, vatandaşlar hastaneye gelerek tedavi oluyor. Başka yerlere gitmiyor" dedi.
Hastanede diyaliz ünitesinin bulunduğunu da belirten Engin, diyaliz doktorunun kadrosunun Hizan ve Bitlis Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını kaydetti.
Engin, şöyle devam etti:
"Ünitemizde 5 diyaliz cihazı var. Hastalarımız için doktor konusunu hallettik. Diyaliz doktorumuzun kadrosu Hizan Devlet Hastanesi'nde, fakat geçici olarak Bitlis'te de görev yapıyor. Hastanemizde 10 diyaliz hastası var. Bu konuda sıkıntımız yok. Hastanede çocuk servisimiz var. Yenidoğan ünitesi için, pediatri ve yeni doğanda yan dal yapan doktor gerekiyor. Yenidoğan ünitesi için cihazlar lazım. Bu bizi aşıyor. Kışın köy yollarının kapalı zamanlarda hastanede günde ortalama 100 ile 150 hastaya bakılıyor. Yaz aylarında ise 350 ile 400 hasta, hastanemize başvuruyor. Ama bu rakamın içinde kadın doğum ve dahiliyenin hastaları yok. Bu 2 branşta doktor olduğunda hastanen geliri ve imkanları artıyor."