Medimagazin logo

İzmir'de Dr. Ekin Hürel Günay öldüresiye döven sanıklar için karar! 7 yıl hapis cezası aldılar

İzmir'in Torbalı ilçesinde çalıştığı aile sağlığı merkezinde çıkan kavga sonrası "beyaz kod" veren aile hekimi Ekin Hürel Günay'ı olaydan 1,5 ay sonra takip edip sopayla darbettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 3 sanık, 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kaynak: AA
İzmir'de Dr. Ekin Hürel Günay öldüresiye döven sanıklar için karar! 7 yıl hapis cezası aldılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Torbalı 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz S.A, F.A. ve S.A. ile İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara ve sanık avukatları katıldı. Müşteki doktor duruşmada yer almadı.

Sanık S.A, son savunmasında, olaydan dolayı çok pişman olduğunu, doktor ve ailesinden özür dilediğini söyledi.

Sanık F.A. ise doktorun kendisine vurduğunu, darbeler yüzünden şuurunu kaybettiğini ileri sürerek, olayı hatırlamadığını belirtti.

Avukat Mithat Kara ise kamu vicdanını rahatlatmak için alt sınırdan uzaklaşılarak cezada takdiri indirim uygulanmamasını talep etti.

Evine giderken fırına girmek isteyen doktor 1'i hasta yakını 3 şüphelinin sopalı saldırısına uğradı

Hakim, sanıklar F.A, S.A. ve S.A'ya "kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçlarından ayrı ayrı 9 yıl hapis cezası verip indirim uygulayarak 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Olay

Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde 22 Ağustos 2022'de çıkan kavgada, doktor Ekin Hürel Günay, S.A. hakkında "beyaz kod" vermişti. Bu olaydan 1,5 ay sonra mesai bitiminde kendisini takip eden 3 kişinin sopalı saldırısına uğrayan Günay, yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Sopayla dövülen doktorda görme kaybı oluştu

Şüphelilerin, hakkında "beyaz kod" verilen S.A. ile ağabeyleri F.A. ve S.A. olduğu tespit edilmiş, gözaltına alınan zanlılar tutuklanmıştı. Sanıklar hakkında "kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçlamasıyla dava açılmıştı.

İzmir'de doktorun, 3 zanlı tarafından pusu kurulup sopalarla darp edilmesi kamerada

izmir
doktor
torbali
ekin hurel gunay
Yorum (3)
indirim
doktor beyin haline bakınız, görünür yaralar geçer de içteki yara ömür boyu geçmez, unutulmaz. bi de indirim uygulanmış, neyin indirimi bu ? mağdur hakim savcı olsaydı, indirim uygulanır mıydı ?
12
Cevapla
thedr
hapis cezaları ve tutuklu yargılanmalar artmalı başka çözüm yok
11
Cevapla
dr.ceyar
biz çocukken değil dr dövmek dr'a ulaşıp muayene olmak hayaldi...şimdi ağız tadıyla dr dövüyorlar....hayaldi gerçek oldu... gerçek hastalar ve iyi insanlarda bedel ödeyecek zamanla..hasta=hasım ilişkisi çoktan başladı!!!! torbalı nasıl bir yerse urfa ile yarışıyor sağlıkta şiddette...i̇lgi̇nç
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir