Medimagazin logo

İÜ Uzaktan Öğretim Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı başlıyor

Türkiye’nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, 5 adet sağlık hizmeti veren hastanesi ile Türkiye’nin en büyük üniversite sağlık hizmeti organizasyonuna sahip.
İÜ Uzaktan Öğretim Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı Prof.Dr. Haydar Sur ve Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr. Alper Cihan’dan alınan bilgiye göre mevcut program Uzaktan Eğitim yönetimi ile ulusal yaygınlığa kavuşacak.

 

Türkiye’de sağlıkta yeniden yapılanmanın en önemli dönemeçlerinden biri olan Kamu Hastane Birlikleri sisteminde klasik öğretilerin yetersiz kalacağını bildiren Prof.Dr.Alper Cihan, yeniden yapılanmacı ve post modern yönetim teorilerinin dünyada sağlık yönetiminde salgın halinde yayıldığını söyledi.

 

Sağlık yönetiminin dünyanın en zor yönetim sistemlerinden biri olduğunu ifade eden Prof.Dr.Cihan yıllardır bu konularda yaptıkları örnek çalışmaların bir akım haline gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek bu bilgi dağarcığını tüm sağlık profesyonellerine uzaktan eğitim yöntemi ile açacaklarını ve sağlık yönetimi profesyonellerine değer katacaklarını bildirdi.

 

 

Lisans programında konular şu şekilde olacak;

-Yönetim felsefesi ve kuramları, genel sekreterlik yönetimi ve yeni hastane birlikleri

-Süreç yönetimi, 6 Sigma, Kaizen, yalın sistemler, hastane süreç modellemeleri

-Stratejik yönetim, hedeflerle yönetim, postfordist yaklaşımlar

-Kalite yönetimi, numerik kontroller sistemi, maliyet muhasebesi

-İnsan kaynakları, faktör verimliliği, closed loop yönetim sistemi

-Tedarik zincir yönetimi, performans yönetimi, gelir ve gider idaresi

sağlık yönetimi
uzaktan eğitim
istanbul üniversitesi
Yorum (2)
dr.izmirlim
sayın hocam daha faaliyete geçmemiş sadece nazari düzeyde olan kamu hastaneleri birliği ile ilgili olarak neyin eğitimini vereceksiniz anlamadım doğrusu.daha genel sekreter yok siz eğitimini vereceksiniz hem de televizyondan,bilgisayardan uzaktan eğitimle! işin en zararlı tarafıda liyakat sahibi olmayanlar ben eğitim aldım diyecek ve yalan yanlış politikalar üretecek
0
Cevapla
doğrucu davut
Mevcut sağlık sisteminde aslında bir sıkıntı yoktu.Ancak sağlığın başında bulunan il sağlık müdürlerinin bir çoğunun (işini iyi yapanlar hariç)iş bilmezliği, bir çok soruna kulak tıkaması ,sorun çözen değil sorun yaratan,sağlıktaki sorunlardan fırsat kollayan, ,iyi yönetilemeyen hastanelerin idarecilerini değiştiremeyen,stotükocu il sağlık müdürleri ile hastane kaynaklarını verimli kullanamayan,hastanelerini borç batağı içinde yüzdüren başhekimler ,hastane müdürleri ve saz ekipleri sayesinde bu duruma gelindi.Şimdi herkes ahkam kesiyor.Hastaneleri sadece hekimler yönetmiyor,sağlık idaresi,işletme mezunu basiretsiz ,aynı zamanda hastene gider tahakkukunu yöneten hastane müdürlerine ne demeli.Niye o makamdalar.Sadece döner sermayeleri bir an önce alabilmek için mi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir