Medimagazin logo

"İthal doktor" Meclis gündeminde

CHP'li Atilla Kart, tıpta uzmanlık eğitimi için ayrılan 2 bin 34 kişilik kontenjanın 438’inin yabancı uyruklular için ayrıldığını belirterek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Yurttaşlarımızın kazanımlarının gasp edilmesine yol açan bu uygulama aynı zamanda yurttaşlarımız aleyhine ayrımcılık yapılması anlamına gelmez mi?” diye sordu.
Kaynak: CUMHURİYET
"İthal doktor" Meclis gündeminde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA- CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, tıpta uzmanlık eğitimi için ayrılan 2 bin 34 kişilik kontenjanın 438’inin yabancı uyruklular için ayrıldığını belirterek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Yurttaşlarımızın kazanımlarının gasp edilmesine yol açan bu uygulama aynı zamanda yurttaşlarımız aleyhine ayrımcılık yapılması anlamına gelmez mi?” diye sordu.


Kart, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergesinde, Hükümetin sağlık politikaları kapsamında sağlık çalışanları üzerinde baskı kurabilmek amacıyla yeni düzenlemeler yaptığını ifade eden Kart, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile Tıp Fakültelerinde uzmanlık eğitimi için yabancı uyruklu doktorlara ayrılan kontenjanın yüzde 10 ile sınırlandırılmasına rağmen, Bakanlar Kurulu’nun Haziran ayında aldığı karar ile yabancı doktor kontenjanını 2 kat artırdığını kaydetti.


Bazı Tıp Fakültelerinde yabancı uyruklulara verilen kontenjanın, Türk hekimlere ayrılan kontenjanı aştığı gibi, bazı fakültelerin uzmanlık dallarının ise tamamen yabancı hekimlere açıldığını belirten Kart, TUS faaliyetiyle Tıpta Uzmanlık Eğitimi için ayrılan 2 bin 34 kişilik kontenjanın 438’inin yabancı uyruklular için ayrıldığına dikkat çekti.


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SADECE YABANCILARA AÇILDI
Selçuk Üniversitesi Meram ve Selçuklu Tıp Fakültelerinde, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk ve Göğüs Cerrahisi, Nöroloji, Radyoloji gibi bölümlerin sadece yabancı uyruklu doktorlara açıldığını, benzeri bir durumun Adapazarı’nda da olduğunu ifade eden Kart, böyle bir düzenlemenin sağlık yapılanmasına ve sorunlarına bir katkı sağlamasının söz konusu olamayacağını belirterek Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:


“-Akademik açıdan yetersiz ve 2. tip sağlık personeli yaratması kaçınılmaz olan bu uygulamaya neden ihtiyaç duyulmuştur?
-Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının eğitim ve istihdamına öncelik verilmesi gerekirken yurttaşlarımızın kazanımlarının gasp edilmesine yol açan bu uygulama aynı zamanda yurttaşlarımız aleyhine ayrımcılık yapılması anlamına gelmez mi?” (ANKA)

"i̇thal
doktor"
meclis
gündeminde
Yorum (2)
Hasan
Önce muayenehane kapatılarak doktorun bireyselliği kaldırıldı, şimdi de ucuz işgücü peşindeler.Falanca oto servisinde çalışan ustanın ustalığı için o servise gidiliyor mu? servis olduğu için gidiliyor; şimdi sıra doktorlarda. Önemli olan paranın gücü ve ustalığı. Yakında doktorlar fabrika işçisi gibi algılanmaya başlanacak. Doktor değil hastane ünlenecek; içindeki dr. kim olursa olsun. Daha sonra da sonsuz parası olan güce (Siyonizm) satılınca adamların krallık hedefleri gerçekleşmiş olacak. Şimdiki yapılan alt yapıyı hazırlamak. Epey de bir yol aldılar sanki.
0
Cevapla
ayşe kunt
Konya Akp milletvekilleri tabii korkularından ağızlarını açamazlar .Ben chp li değilim ama KOnyada sn Atilla kartın çalışmalarını takip ediyorum.Bir uzm dr olarak kendisine teşekkürler çünkü söylediklerinin hepsi maalesef doğrudur hekimliği köleleştiren düzene doğru hızla gidiyoruz .Bizler Türkiyenin seçilmiş beyinleri yığınla sınavlardan vede boyumuzu aşan kitapları devirerek uzman olalım , sevgili bakanımız sayesinde yetersiz beyinler gelsin uzman olsun bakalım artık kimlerin canını yakarlar Allah bilir....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir