Medimagazin logo

İşte Bakanlıkla ortak kullanılacak tıp fakülteleri!

İşte Bakanlıkla ortak kullanılacak tıp fakülteleri!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

''Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' TBMM’de kabul edildi.

 

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerin ilgili birimleri, karşılıklı olarak işbirliği çerçevesinde birlikte kullanılabilecek.

 

Ancak, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre toplam il nüfusu 850 bine kadar olan illerde eğitim ve araştırma hizmetleri, Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversitesi sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden yalnızca biri tarafından verilebilecek. Bu illerde, bakanlık ve bağlı kuruluşlar ile üniversiteler, tıp lisans eğitimi veya tıpta uzmanlık eğitimi için ortak kullanım ve işbirliği yapacak.

 

İşte nüfusu 850 binden az olan iller ve bu illerdeki tıp fakülteleri:

i̇şte
bakanlıkla
ortak
kullanılacak
tıp
fakülteleri!
Yorum (20)
kirpi
listede tıp fakültesi olan illere bakın. ziyanlık. bu kadar ile tıp fakültesi açıp kaliteli ya da vasat hoca nereden bulacaksınız. burayı ösym de yazıp doktor olma umuduyla ailesinin fedakarlığıyla okuyacak olanlara kolay gelsin.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Ha gayret!Her ilde tıp fakültesi olmasına az kaldı.Her ile üniversite açarak üniversitelerimiz liseye döndürüldü.Kalitenin ne önemi var, şu kadar sayıda üniversitemiz var ya. Ya Rabbim aklımızı muhafaza et.
0
Cevapla
Bir Muş'lu
Muş'ta Tıp fakültesi var yazıyor ancak yok. Umarım yakında açılacağının bir habercisidir.
0
Cevapla
imran demir
Derme çatma kurulan tıp fakültelerinde uyduruktan dağıtılmış akademik ünvanlarla donatılmış sözde hocalarla göz boyanıyor. Çoğu "hoca" sosyopat kişilikte, toplumla kavgalı ve beceriksiz..Biliyorum. Çünkü onlarla çalışıyorum.....
0
Cevapla
sükrü latif
kırıkkale tıp fak??yakında ilçelere tıp fakultesi köylere devlet hastanesi acacaklar.aile hekimleride hastaların evinde kalacak heralde
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir