Medimagazin logo

İngiltere'de bu kez de kıdemli doktorlar greve gidiyor

İngiltere Galler'deki doktorlar, ücretteki anlaşmazlık nedeniyle grev eylemi lehine oy kullandı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de bu kez de kıdemli doktorlar greve gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Galler'deki kıdemli ve uzman doktorlar, ücret konusundaki anlaşmazlık nedeniyle greve gidiyor.

BBC'nin haberine göre eylem, 16 Nisan sabah 7'den 18 Nisan sabah 7'ye kadar sürecek.

İngiliz Tabipler Birliği (BMA), aşırı baskının bulunduğu iş yeri koşulları ve güvenli olmayan personel seviyeleri nedeniyle greve gideceklerini açıkladı.

Rakamlar, hepsi sendika üyesi olmasa da, bu iki doktor grubunun hastanedeki tıbbi işgücünün %54'ünü oluşturduğunu gösteriyor.

Galler hükümeti "ücretlerin yeniden düzenlenmesi ilkesini" kabul ettiğini ancak Birleşik Krallık hükümeti "kamu sektörü çalışanlarına tam ve adil ücret artışları için gerekli finansmanı" sağlayana kadar bunu teklif edemeyeceğini söyledi.

BMA, acil bakımın sağlanması için 48 saatlik grev boyunca Noel Günü nöbetinin tutulacağını, ancak tüm elektif veya acil olmayan işlerin erteleneceğini söyledi.

Karar, Galler hükümetinin %5'lik teklifinin ardından geldi, ancak BMA, daha yeni sözleşmelerdeki SAS doktorları (uzman, yardımcı uzman ve uzmanlık) için teklifin %2,5'e kadar düştüğünü söyledi.

"Doktorların başka seçeneği kalmadı"

BMA'nın Galler'deki danışmanlar komitesi başkanı Stephen Kelly şunları söyledi: 

"Hiçbir doktor grev yapmak istemez, ancak hizmet üzerindeki aşırı baskılar ve güvensiz personel seviyeleri nedeniyle iş yerinde karşı karşıya kalınan koşullar doktorlara başka seçenek bırakmadı.  

"Meslektaşlarımız artık erken emekli olmayı, çalışma saatlerini azaltmayı veya ücretlerin rekabetçi olduğu ve personelin daha iyi olduğu Galler'den taşınmayı tercih ediyor."

Bu eylem, aynı zamanda BMA üyesi olan Galler'deki genç doktorlar tarafından sürdürülmekte olan eylemden ayrı.

Üçüncü dönem grev eylemleri 25-28 Mart tarihleri arasında dört gün boyunca devam edecek.

"Hastalarından vazgeçmeye hazır olmayan bir mesleği temsil ediyor"

BMA'nın Galler'deki SAS doktorları komitesinin başkan yardımcısı Julie Jones, doktorların iş gücündeki önemli boşlukları doldurmaktan tükendiğini ve hasta güvenliğinin risk altında olduğunu söyledi.

"İnsanlar her zamankinden daha uzun süre tedavi için bekliyor, bu da daha kötü sonuçlara ve hastanede daha fazla zaman geçirmeye neden oluyor, hepimiz daha iyisini hak ediyoruz.

"Bu sonuç, Galler'de NHS'den ve hastalarından vazgeçmeye hazır olmayan bir mesleği temsil etmektedir."

Galler hükümeti, ek finansman olmadan 2023-24 için %5'lik artıştan daha fazlasını sunamayacağını söyledi.

"İngiliz Tabipler Birliği ile sosyal ortaklık içinde çalışma kararlılığımızı sürdürüyoruz ve her aşamada daha fazla görüşmeye hazırız" denildi.

"Eylem sırasında hayat kurtarıcı ve idame ettirici bakımın sağlanması ve hasta güvenliğinin sürdürülmesi için NHS, sendikalar ve ortaklarımızla birlikte çalışacağız."

ingiltere
nhs
galler
grev
Yorum (3)
Devrimci Derviş
ne olacak bu ingiltere'nin hali ? avrupa çöktü , bizi kıskandıklarından doktorlarımızı çalmaya kalktılar, şimdi bir de ingiltere. bütün dünyanın kıskandığı bir yönetimin altında yaşayıp (şaka değil tüm dünya yöneticileri türk halkı gibi halk istiyor) tüm dünyayı da bizim çocuklar kurtaramaz ki !
6
Cevapla
Deli Dumrul
@devrimci derviş fahrettin cüreklibatur amca ve oğlu (espriyi anlamışsınızdır) kurtarır evelallah........
1
Cevapla
A.İ
ülkeme gelip yan dalci olun i̇ngiliz meslektaşlarım. geçen ay maaş +sabit +taban 115 bin aldım. yeni düzenleme ile teşvik 85 bin olacak ve mesai dışı döner de 50 bin olacak. nöbet ve icaba da yuzde 50 zam gelirse 40 bin de oradan gelir. toplam 290 bin lira. bu para ile i̇ngilterede bile kral gibi...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir