Medimagazin logo

İngiltere, doktorların mesleklerini bırakmalarını önlemek için çözüm arıyor

Yeni bir araştırma, İngiltere'de NHS çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sağlık çalışanlarının göçünün durdurulması için etkili liderliğe duyulan ciddi ihtiyacı vurguluyor. Tükenmişlik, kötü çalışma ortamları ve liderlik eksiklikleri personeli uzaklaştırarak sağlık hizmetlerinde yaşanan krizi daha da derinleştiriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere, doktorların mesleklerini bırakmalarını önlemek için çözüm arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Royal College of Emergency Medicine ve University of Bath'ın UWE Bristol ve University of Bristol ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği son araştırma, İngiltere NHS'de tırmanan krize ışık tutuyor. Yüksek baskı altındaki acil servislerde çalışan ön saflardaki sağlık çalışanları, kendilerini "Titanik'teki güverte sandalyelerini yeniden düzenliyormuş" gibi hissettiklerini belirtiyor ve bu da umutsuz bir değişim ihtiyacına işaret ediyor.

UKRI tarafından finanse edilen ve Emergency Medicine Journal'da yayınlanan çalışma, NHS'de sağlık çalışanlarının kitlesel göçüne yol açan derin sorunları ortaya koyuyor. Çalışmanın temel bulguları şunlar:

Suçlama ve olumsuzluk kültürü: Hastaneler suçlama kültürüyle boğuşuyor, bu da personel arasında düşük moral ve tükenmişliğe neden oluyor.

Sürdürülemez çalışma ortamları: Kötü işleyen BT sistemleri, dinlenme alanlarının eksikliği ve yetersiz özel alanlar, savunulamaz çalışma koşullarına katkıda bulunuyor.

Liderlik eksiklikleri: Danışmanlar için şefkatli lider eksikliği sorunları daha da kötüleştiriyor.

Ünlü doktorların fikirleri

Eski doktorlardan komedyenlere dönüşen Adam Kay, Harry Hill ve Phil Hammond, NHS'den neden ayrıldıklarına dair kişisel hikayelerini anlatıyor. Tıp eğitiminde daha iyi yönetim ve liderlik eğitimine duyulan ihtiyacı vurguluyorlar.

Dr. Jo Daniels'ın bakış açısı

Baş yazar Dr. Jo Daniels, NHS'de liderlik dönüşümüne duyulan acil ihtiyacın altını çiziyor. Liderlerin, personelin refahını ve hasta sonuçlarını önemli ölçüde etkileyebilecek kritik değişim ajanları olduğunu vurguluyor.

Önerilen çözümler

Çalışma, NHS tröstlerinin dikkate alması gereken birkaç adım öneriyor:

Liderlik eğitimi: Sağlık çalışanlarını yönetim rollerine hazırlamak için tıp eğitiminin bir parçası olarak liderlik eğitiminin yerleştirilmesi.

Liderler için destek: Olumlu bir çalışma ortamını teşvik etmek için liderlik pozisyonunda olanlara sürekli destek sağlanması.

Açık iletişim: Üst yönetim ile hesap verebilirlik ve iletişim hatlarının netleştirilmesi ve iyileştirilmesi.

Acil eylem planı çağrısı

Çalışma, NHS'deki liderlik krizinin ele alınması için acil eylem çağrısında bulunuyor. Çalışma, güçlü bir liderlik olmadan sağlık çalışanları ve hastalar için kötü sonuçların devam edeceği uyarısında bulunuyor. Çalışmaya katılan ekip, NHS'yi içeriden canlandırmayı amaçlayarak eğitim ve politikaları iyileştirmek için meslek kuruluşlarıyla birlikte çalışacak.

ingiltere
doktor
nhs
calisma kosullari
saglik calisani
Yorum (3)
nevzat kulukçu
jack dawson da 1912'de şartlardan şikayet edip konfor alanını terk etmişti. eh cesareti olan çıkabilir yola.
6
Cevapla
Ekrem BİR
gönderin türkiye ye 1 haftalık zorunlu hizmete bakın dönüşte kimse bırakıyor mu??
12
Cevapla
Deli Dumrul
@nevzat kulukçu hocam takdir ediliyorsunuz...... gelelim konuya: şikayet edilen konu kapsamında "şikayet edilenler"in fikir ve görüşleri hiç dinlenmiş midir? orası engla terra: ihtimal vermem ama herkes "batan geminin "mal" ları " moduna girmişse, ona söz yok....
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir