Medimagazin logo

İkinci diplomaya sahip doktorlar artık kamu hastanelerinde yönetici olabiliyor

Hekimler, bunun üzerine tekrar öğrenci sıralarına oturdu. Gediz Üniversitesi de doktorlardan gelen yoğun talep üzerine işletmeden sonra sağlık kuruluşları yöneticiliğinde yüksek lisans programı açtı.
İkinci diplomaya sahip doktorlar artık kamu hastanelerinde yönetici olabiliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2011 yılı sonunda yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’yle sağlıkta eğitimin önemi daha da arttı. Sağlık Bakanlığı’nda ve hastanelerde yönetici olmak isteyen doktorlarda sağlık yönetimi, işletme, hukuk ve kamu yönetimi alanlarında lisans, yüksek lisans ya da doktora aranıyor. Tıbbın yanında ikinci diplomaya sahip olanlara öncelik tanınıyor. Genel sekreter, başkan, hastane yöneticisi ve başhekimlik hedefleyen hekimler, tekrar öğrenci sıralarına oturdu. Gediz Üniversitesi’nin de birçok hekim öğrencisi var. Doktorlar, Gediz’de işletme alanında yüksek lisans öğrenimi görüyor. Onlardan gelen yoğun talep üzerine işletmenin yanısıra sağlık kuruluşları yöneticiliğinde de yüksek lisans programı açıldı ve kısa sürede çok sayıda başvuru geldi. Eylül ayında başlayacak eğitime hekimlerin dışında eczacılar, hemşireler, işletmeciler, sağlık işletmeleri yöneticileri ve sağlık yönetimine ilgi duyanlar da katılabilecek. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi, "www.gediz.edu.tr" sitesinden ya da 232 355 00 00 numaralı telefondan alınabiliyor.

i̇kinci
diplomaya
sahip
doktorlar
artık
kamu
hastanelerinde
yönetici
olabiliyor
Yorum (5)
serkan acar
Sadece öncelik tercihi ama ikinci bir eğitim şartı yok.Eğitimden ziyade 10 yıl başhekimlik yapmış birisi daha tecrübelidir bu da bir öncelik sebebidir.
1
Cevapla
k.s
haberi görende herkes yönetici olcak sanar.önemli olan yüksek lısans değil kabiliyet .vasıf ve yöneticiclik becerisi
0
Cevapla
uzman
ne kadar vasıf ve kabiliyetlilerin başhekim ve yardımcıları olduğunu gördük.sağlıkta yöneticilik tamamen muallak.hiç bir kurumda bu yok.hatta başhekim ve yardımcılığı görevi için cemaatlerden icazet alındığını bile duydum.bu iş tabi ki eğitimli ve diplomalı insanlrdan oluşturulmalı ve yapılmalı.eğitimli kişi bulamıyorsan kriter getirirsin aynen milli eğitim nasıl yapıyor bu işleri.herkesin bir puanı var.herkesin yönetici olmaya hakkı olmalı.orası birilerinin çöreklenme yeri değil.adam oturmuş 20-30 yıldır başhekim yardımcısı.bu kadar kuralsızlık olmaz.hak hukuk diye bir şey yok.
0
Cevapla
gulsu şahin
ikinci üniversite hangi branşta olacak?Eczacılar başhekim olabilir mi?
0
Cevapla
Frankie Bellevan
altına hücum!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir