Medimagazin logo

Hekime Hakaret Cezalandırıldı...

Hekime Hakaret Cezalandırıldı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buca 112’de görevli bir meslektaşımızın, çağrı üzerine sağlık ekibi ile birlikte gittiği evde hasta yakınının sözlü hakaretlerine maruz kalması üzerine başlatılan adli süreçte, sanığın cezalandırılmasına karar verildi.Meslektaşımız ve sağlık ekibi, 27.02.2012 tarihinde çağrı üzerine eve ulaşmıştır. Meslektaşımız, durumu ağır olan hastaya müdahale etmeye çalışırken, hasta yakını olan bir kişi, meslektaşımıza telkinde bulunarak evde bulunan ve olayın etkisi ile üzüntü yaşayan diğer bir kişiye ısrarla sakinleştirici yapılmasını istemiştir. Meslektaşımızın uyarısı üzerine sinirlenen şahıs meslektaşımıza hakaret etmeye başlamış, hasta, hastaneye ulaştırıldıktan sonra da bu şahıs meslektaşımıza hakaretine devam etmiştir.  İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu tarafından takip edilen adli süreç sonucunda, sanığın meslektaşımıza yönelik eylemi nedeniyle kamu görevlisine hakaret ve kamu görevlisini tehdit suçundan toplamda 12.060,00 –TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Buca 112’de görevli bir meslektaşımızın, çağrı üzerine sağlık ekibi ile birlikte gittiği evde hasta yakınının sözlü hakaretlerine maruz kalması üzerine başlatılan adli süreçte, sanığın cezalandırılmasına karar verildi.


Meslektaşımız ve sağlık ekibi, 27.02.2012 tarihinde çağrı üzerine eve ulaşmıştır. Meslektaşımız, durumu ağır olan hastaya müdahale etmeye çalışırken, hasta yakını olan bir kişi, meslektaşımıza telkinde bulunarak evde bulunan ve olayın etkisi ile üzüntü yaşayan diğer bir kişiye ısrarla sakinleştirici yapılmasını istemiştir. Meslektaşımızın uyarısı üzerine sinirlenen şahıs meslektaşımıza hakaret etmeye başlamış, hasta, hastaneye ulaştırıldıktan sonra da bu şahıs meslektaşımıza hakaretine devam etmiştir.
 
İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu tarafından takip edilen adli süreç sonucunda, sanığın meslektaşımıza yönelik eylemi nedeniyle kamu görevlisine hakaret ve kamu görevlisini tehdit suçundan toplamda 12.060,00 –TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.
 
İzmir Tabip Odası

hekime
hakaret
cezalandırıldı...
Yorum (6)
hasan ali
bu para yada ceza ertelenmişmi önemli olan bu her verilen ceza erteleniyor
0
Cevapla
Dr.A.R.G
Ne varsa İzmir'de ve İzmir Tabip Odasında var...Örnek olsun
0
Cevapla
Frankie Bellevan
hasan ali meslektaşıma katılıyorum.önemli olan cezanın ertelenip ertelenmemesi.ertelenen şey nasıl ceza olacak.
0
Cevapla
Tip doktoru
Valla ertelense bile sabika kaydina suc isleniyor. Yarin bir yere ise basvurunca sabika kaydi en sonunda birilerinin canini yakar. Durmak yok davaya devam
0
Cevapla
Dr.M.K.
Ertelenmese iyi olur ama birçok insan için o polis, mahkeme vs. süreci bile yeterince caydırıcı olacaktır. Bu davaların artması ve bu tarz olumsuz davrananların mahkemeye çıkartıldığının tüm topluma duyurulması dileğiyle...Bizler de bulunduğumuz her ortamda bu tür olayları muhataplarımıza anlatarak etkili bir fısıltı gazetesi oluşturabiliriz...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir