Medimagazin logo

Hekim maaşlarıyla ilgili kritik görüşme!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme için çarşamba günü TBMM'de bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşme, Bakan Koca'nın Cenevre'den dün gece dönmesi nedeniyle çarşamba gününe ertelendi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekim maaşlarıyla ilgili kritik görüşme!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme için çarşamba günü TBMM'de bir araya gelmesi bekleniyor. 

DÜZELTME: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cenevre'de düzenlenen 75. Dünya Sağlık Asamblesi'nden dün gece dönmesi nedeniyle görüşmenin çarşamba gününe ertelendiği bilgisine ulaşıldı. Dünkü haberimizde görüşmenin bugün gerçekleşeceğini duyurmuştuk.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Mayıs ayı başında yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızda 20 gün önce talimat verdi. Ben, hazine bakanımız, sağlık bakanımız ve çalışma bakanımızla bu yasal düzenlemeyi hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Bütçe dengeleri çerçevesinde bunu hayata geçirmek için gayret ediyoruz. İlk anda ki yapılan biraz yanlış anlamaydı. Sanki en yüksek rakam 5 bin TL, en düşük rakam 2.5 bin TL gibi bordro ücretlerinde bir artış ortaya çıkacaktı. O artışı zam diye anladılar. Şimdi onu farklı bir şekilde düzenleyip Mayıs ayı içerisinde bunu gerçekleştiririz" demişti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Mayıs ayında doktor maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi yapacağız

Düzenlemenin bir kısmının idari, bir kısmının da kanunla yapılabileceğini ifade eden Elitaş "Bizimle beraber çalışma bakanımız, hazine bakanımız ve sağlık bakanımızla yaptığımız toplantıda yasal düzenlemeye ihtiyaç duymadan bir iyileştirme yapılması konusunda mutabık kaldık" diye ifade etmişti.

Hekim maaşları çarşamba günü TBMM'de görüşülecek

Diğer taraftan Medimagazin'e gelen bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın çarşamba günü TBMM'de konuyla ilgili bir araya gelecek. Konuyla ilgili son görüşmelerin yapılacağı toplantıda ne çıkacağı ise merak konusu.

Hekim camiası ise gözlerini Mayıs ayına çevirmişlerdi. Mayıs ayının son haftasına girerken hekimlerin özlük haklarıyla ilgili herhangi bir düzelme olmazsa büyük bir hayal kırıklığı yaşanacak. 

fahrettin koca
mustafa elitas
tbmm
hekim maaslari
toplanti
Yorum (59)
Uzman
yav bari dalga geçmeyin şu hekimlerle, okumuş çok saf temizler ne derseniz inanıyorlar.
68
Cevapla
CEM
yanı demek ıstıyor kı zam falan yok ordan al buraya ver yanı uyutmaya devam
49
Cevapla
Süleyman Gürsoy
kimse yanlış anlamadı sayın elitaş, siz konuyu kasten saptırmaya çalışıyorsunuz. sb, ek ödeme katsayısı artışı yapılacağını rakamlar vererek sayın cb ile birlikte açıkladı, miktar öyle ortaya çıktı. 14 martta aynı açıklama tekrar edildi. altı aydır ibretle izliyor ve sabırla bekliyoruz.
71
Cevapla
hasan ersin
hekimleri düşürdüğünüz durumu allalha havale ediyoruz.
82
Cevapla
DR Betül
kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış elbette unutmayacağız bugünleri
40
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir