Medimagazin logo

‘Hedef; özel hastanelerin önüne geçmek’

Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik, “Hedefimiz özel hastane gibi olmak değil, özel hastanelerin önüne geçmek” dedi.
‘Hedef; özel hastanelerin önüne geçmek’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EDİRNE-Çelik, devlet hastaneleri olarak özel hastanelerin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Tıbbi hizmetlerde birçok özel hastanenin önünde olduklarını ifade eden Çelik, “Temizlikte, ilgi alakada ve otelcilik hizmetinde özle hastanelerin önüne geçmemiz lazım” dedi.

Yönetici Op. Dr. Gürhan Çelik, Edirne Devlet Hastanesi’nde uygulanan yeni hizmetleri basın mensuplarıyla paylaştı. Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yeni projeler hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Çelik, randevu sisteminin tanıtımı, vatandaşların internetten ücretsiz randevu alabileceği konusunda bilgilendirilmesi yönünde hane çalışmaları yapacaklarını belirtti. Hane Halkı çalışmaları kapsamında Edirne merkez ilçe dâhil toplam 9 ilçe merkezinde 5 bin kişiye ulaşmayı planladıklarını kaydeden Çelik şunları söyledi:

HANE HALKI ÇALIŞMASI İLE 5 BİN KİŞİYE ULAŞILACAK
“Randevu sisteminin tanıtılması, internetten ücretsiz randevu alınabileceği, randevu alındığı zaman daha iyi şartlarda hizmet sunulacağının anlatılacağı hane çalışmaları yapacağız. İl ve ilçe merkezlerinde toplam 5 bin kişiye ulaşma hedefimiz var. Kırsal kesim için daha geniş çaplı yapacağımız ayrı bir tanıtım faaliyetimiz olacak.

ACİL SERVİS’TEN TABURCU OLAN HASTALAR ARANARAK ŞİKÂYETLERİ DİNLENİYOR
Halkla ilişkiler personelimiz 28 Ocak’tan itibaren acil müşahedeye ve gözlem altına alınan hastaları arayarak hasta memnuniyetine yönelik araştırmalar yapıyor. Telefonla birebir yapılan görüşmelerde taburcu olan hastalarımıza zamanında muayene olup olmadığı, çok bekleyip beklemediği, hastane personelinin iyi davranıp davranmadığı gibi konularda sorular soruluyor. Araştırmalar tamamlandıktan sonra hastalardan alınan şikâyetler inceleniyor ve hemşireden sağlık hizmetlerine kadar tüm personel uyarılıyor, gerekirse yeniden eğitime alınıyorlar.”

Çelik, Acil Servis’e yeni personel takviyesi yaptıklarını ve servisteki tüm çarşafların sürekli olarak değiştirildiğini sözlerine ekledi.

‘hedef
özel
hastanelerin
önüne
geçmek’
Yorum (6)
m. b.
devlet hastanelerinin devlet hastanelerinden önde olduğu ve olacağı tek alan, bakımı zor olan komplikasyon riski fazla olan hastaların tanı ve tedavisidir. özel hastane mantığı sürümü ve getirisi iyi olan vakalar özele, komplike ve geitisi az olan vakalar devlete. gelsin paralar sonra başka hastaneler ve hastaneler zincirleri ve özel tıp fakülteleri.... gerisi zühürt tesellisi ve aldatmacası olur ancak....
0
Cevapla
emre
Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik, “Hedefimiz özel hastane gibi olmak değil, özel hastanelerin önüne geçmek derken bu halkın alması gereken hizmet kalitesinde çıtanızı belirlemişiniz, şimdiye kadar bu konuda hep geride kaldığınızı düşündüğünüze göre yapacak çok işiniz var demektir.Ama unutmayın devletin parasını alarak verdiğiniz sağlık hizmetlerinde tüm halka hizmet verilir bu yüzden popülist yaklaşımlar yapılmaz özelde insanlar bedelini ödediği hizmet satın alır
0
Cevapla
Polimorfizm
Bunlar adamı katil yapar. Sürekli taciz edilen sağlık personeli de birgün illegal yöntemlere başvurursa hiç şaşırmam. Kemerini belinden alıp donuyla acil serviste sorun çıkaran adama sorsunlar siz sorun çıkarırken personel size iyi davrandı mı diye. Sonra personel eğitime alınsın, neden adamları tatmin etmediniz diye. Dediğim gibi bana en ufak bir uyarı olsa uyarı yapana şiddet uygulayacam, belki bakanlık da onu eğitime alır böylece.
0
Cevapla
CT
Devlet hastanesinin özelin önüne geçebileceği tek alan bedava reçete yazdırmak, rapor çıkarmak ve beleşe tahlil yaptırmaktır. Doktorun devlette 2 yakasının bir araya gelmesi ancak günde 50-100 hasta bakıp iyi performans yapmasına bağlıysa oraya hastane değil ancak mezbaha denir.
0
Cevapla
AKB
Yorumcu CT, yorumunuzu tweetledim. İsabetli olmuş!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir