Müsteşar Nihat Tosun, “Hastanelerle Ticari İlişkisi Bulunan Kişi ve Firmalar” ile ilgili yayınladığı genelgede, şu ifadeler yer aldı:
Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin, etkin, kaliteli, kesintisiz sunulması esastır. Bu amaçla işlerin sürat ve kolaylık içinde yapılması, kaliteyi düşürmeden ekonomi sağlanması, genel ahlak ve toplum etiği kuralları çerçevesinde, gerekli tedbirleri almak, insan sağlığı, hasta hakları, kamu ve toplum yararını gözeterek, bu ilke ve esaslara uygun olarak hareket etmek, başta hastane baştabipleri olmak üzere tüm hastane yöneticileri ve çalışanların sorumluluğundadır.
Kurumun norm ve değerlerinin her kademedeki sağlık çalışanlarınca benimsenmesinin sağlanması, kurumun ticari bağlantısı bulunan özel, tüzel kişiler ve gerçek kişilerle ilişkilerde, kuruma karşı olan sorumluluklarına uygun, tutarlı, adil ve eşit mesafeli bir tavır sergilemeleri önem arz etmektedir.