ŞANLIURFA-Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, her geçen gün hızla gelişen hastanede 2007 yılında 182 bin hasta tedavisi, 8 bin ameliyat gerçekleşirken 2010 yılında 260 bin hasta tedavisi, 12 bin ameliyatın gerçekleştiğini söyledi. Mutlu, "Bir yandan üniversitenin Osmanbey yerleşkesindeki 600 yataklı hastane inşaatı son hızla devam ederken, bir yandan da şehir merkezinde hastane ile Yenişehir yerleşkesindeki polikliniklerde gelişim son hızla devam ediyor. Bittiğinde ilin ve bölgenin bir numaralı hastanesi olacak olan üniversitenin Osmanbey deki Araştırma ve Uygulama Hastanesi yakın zamanda yapılacak ikmal ihalesi ile 2012 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Göğüs Yoğun Bakım Servisi, son sistem Tomografi Cihazı ve Diyaliz Servisi hizmete açıldı. Yeni hizmete giren Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde 5 yatak, 4 Non Invaziv, 2 Mekanik Vantilatör bulunurken, günde yaklaşık 20 - 25 hastaya hizmet vermektedir. Otomatik Tomografi Cihazı bölgede bir ilk. Bir dakika gibi kısa bir zaman içerisinde çekilen bölgeden 16 kesit alabilme, 3 boyutlu görüntü temin ederek, ayrıca ilaç vermeden kalp damarları hariç, (vücuttaki tüm organ damarları) Prifirik Anjiyosu çekebilmektedir. Bölgede oldukça sıkıntısı çekilen ve birçok hastalıkların özellikle kalp hastalıkları ve tiroit hastalıkları teşhisinde doğrudan tanı konulmasını sağlayan sintigrafi ünitesi ve böbrek yetmezliğin tedavisi olan diyaliz ünitesi kuruldu. Yenişehir'de nükleer tıp laboratuarı kurularak hizmete başladı. Birçok damar hastalıklarının tanısına yardımcı olan sintigrafi cihazı üniversitenin Yenişehir yerleşkesinde hizmete girdi. Son sistem anjiyorafik cihazlarla ildeki başka hastanelerin hastalarına da üniversite öğretim üyeleri nezaretinde anjiyo uygulanmakta. Çocuk acil, sigara bırakma polikliniği, yatan hastaya bronkoskopi, uyku laboratuarı ek yatak üniteleri açılıyor. Üniversite hastanesi Şanlıurfa halkı için bir kazanımdır. Hastanemizdeki tüm öğretim üyeleri ile sık sık görüşüp en iyi hizmetin yapılması için elimizden geleni yapma gayreti içindeyiz. Sağlık alanı çok masraflı bir yatırımdır. Fiziki alanda sıkıntı çekerken polikliniklerin Yenişehir'e taşınması ile kısmen rahatladık. Yakın zamanda eksik olan çocuk kardiyoloji bölümü öğretim üyemiz de göreve başlayacak. Her geçen gün gelişerek hizmet ağımızı genişletiyoruz" dedi.
Amaçlarının kaliteli hizmet sunmak olduğunu ifade eden Araştırma Hastanesi Baştabibi Doç. Dr. İ.Can Kürkçüoğlu ise, "Hizmet anlamında her geçen gün daha da gelişiyoruz. Mevcut fiziki ortamımız dar olmasına rağmen halkımıza kaliteli hizmet sunmak ve bize başvuranların dertlerine çare olmanın gayreti içindeyiz. Bütün servislerimiz çok yoğun hizmet veriyor. Acil servisimizde günde yaklaşık 200 hastaya hizmet sunuyoruz" diye konuştu.