Medimagazin logo

"Harcamalar arttı, denetimleri arttıracağız"

Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Kobal, Risk Odaklı Denetim Modeli çalışmaları kapsamında Erzurum'daki denetimlerini artıracaklarını söyledi.
"Harcamalar arttı, denetimleri arttıracağız"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kobal, sağlık harcamalarındaki su istimalleri önlemek için denetim çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.
En çok ilaç yazan doktorların belirleneceğini belirten Kobal, şunları söyledi: “Risk Odaklı Denetim Modeli çalışmaları kapsamında Erzurum'daki eczane ve hastaneleri denetleyeceğiz. SGK’nın 2012 yıllık bütçesi 163 milyar lira. Sağlık harcamaları 45 milyar liraya yükselirken, 16.5 milyar lirayı ilaç harcamaları oluşturuyor. İlaçların yüzde 45'i aile hekimleri tarafından yazılıyor. Bu konuda farklı parametreler oluşturarak, veri tabanı oluşturuldu. Sağlık harcamalarındaki istismarın önüne geçmek için denetimler yapacağız.”

"harcamalar
arttı
denetimleri
arttıracağız"
Yorum (7)
k.a
size önerim kamu hastanelerini denetleyin ,faturalarını kontrol edin tasarruf sağlarsınız
0
Cevapla
RKTR
SGK'nın özel hastaneleri denetlemesine, ve buralardaki pisliklerle uğraşmasına hiç kimse bir şey diyemez. Her ne kadar bu arada dürüst çalışan özel klinikler de kötülerin kurbanı olarak hakketmedikleri nitelemelere maruz kalsalar da, denetleme SGK'nın en temel görevidir, bundan hiç ödün vermemelidir. Ama SGK'dan çok rica ediyorum, hatta yalvarıyorum, ne olursunuz biraz da devlet kurumlarını denetleseniz !
0
Cevapla
hakan tekin
günaydın...!!!
0
Cevapla
Orhan
Bu sistemin bunlara neden olacağı böyle olacağı size defalarca anlatıldı, açıklandı, sakıncalı olduğu söylendi ama nuh deyip peygamber demediniz. Eh, günaydın beyefendi. Sistem yanlış sistem. Hekime çok sayıda hasta gelmesiyle övünüyorsunuz, çok reçete yazan hekim kurşun sıkmaya kalkıyorsunuz..
0
Cevapla
ÖMER F.
Bulunduğum şehirde Aile hekimliğine geçmeden önce 30 sağlık ocağı vardı şimdi 70 küsur ASM var.Bunda şimdi doktorun ne kabahati var. Yatan hasta dışında hiç bir ilacı ödemeyin ilaç firmaları ve eczaneler batsın.... MERAK ETMEYİN KİMSE ÖLMEZ.Cari açık falan literatürümüzden çıkar.Biz eczacılar SGK ,medula ,e-reçete ,SUT ,LDL 190 üzeri yok raporlu ilac ilk kullanımda küçük ambalaj derdinden kurtulur,hastaları oturtur karşımıza çaylarımızı içerken reçetesindeki ilacları bi saat güzel güzel nasıl kullanması gerektiğini anlatırız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir