Medimagazin logo

F.Ü. Hastanesi`nde yenidoğan YB ünitesi kapasitesi artırıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi`nde yeni doğan yoğun bakım ünitesi kapasitesi artırıldı.
F.Ü. Hastanesi`nde yenidoğan YB ünitesi kapasitesi artırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

FÜ Hastanesi`nde yenilenen yeni doğan yoğun bakım ünitesinin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Ercan Çiçek ve davetliler katıldı. FÜ Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, törende bir konuşma yaparak, kentte sağlık alanında en çok yeni doğan yoğun bakım ünitesi sıkıntısı çekildiğini, hastanelerindeki üniteye sadece il değil çevre iller Tunceli ve Bingöl`den de hastaların geldiğini söyledi. Bölgesine hitap eden hastanelerinin çoğu zaman küvez sıkıntısı çektiğini, bazen bir küvez içinde iki bebeğe müdahale edildiğini, bunlara rağmen bazı hastaları diğer illere sevk ettiklerini anlatan Bingöl, "Bizim hastane olarak görevimiz özellikle hastalarımızın buradan başka bir yere göndermeden tedavi edebilmek. Hastalarımızın sıkıntı çekmemesi için hastanenin Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında döner sermayeden kesilen paralarla ünitenin kapasitesi artırdık" dedi.

F.Ü. Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz ise ünitede daha önce 8 olan monitör sayısını 18, 15 olan küvez sayısını 25, açık yatak sayısını 3`den 7`ye, erken doğanlar için `Olmazsa olmaz` olarak tanımlanan vantilatör sayısını da 5`den 12`ye çıkardıklarını söyledi. Yılmaz, son yıllarda 112 merkezlerinin sağladığı iletişim ve koordinasyonla hastanenin Bingöl, Muş ve Tunceli haricinde 11 kente daha hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ünite açıldı.

yoğun bakım
yenidoğan
fırat üniversitesi
kapasite arttırımı
Yorum (3)
Hakan Aydın
Bu hastanenin yoğun bakımında ve dolayısıyla pediatri kliniğinde çalışmış biri olarak yazıyorum.Küvez sayısını 25 değil 250 de yapsan hiçbir şey değişmez.Babadan oğula geçen,elazığ dışında hiçbir şehir görmemiş yönetici kadrosu var çünkü. Hocaların asistana ve interne verdiği hiç bir eğitim yok.Bu hastanede intern doktorlara idrar kabı verdirtiliyor,anjio dosyaları düzenletiliyor,kısacası hekimlik adına hiçbir şey öğretilmiyor.Böyle gelmiş,böyle gider.Değişen hiçbir şey olmaz...
0
Cevapla
Dr. Jane Doe
Sorun alet edevat sorunu değil ki! yoksa yoğun bakım kurmakta ne var? Sorun yoğun bakımı kuracak, devam ettirecek yetişmiş insan gücünde. Yoğun bakım hemşiresi, çocuk yoğun bakım hemşiresi, çocuk yoğun bakım uzmanı yetiştirmedikten sonra ne yapsan boş Öyle olsaydı önce körfez ülkeleri adam olurdu. Zenginlik herşey değil, alet edevat herşey değil. Eğitimli İnsan gücü herşey. Yoksa Amerika'dan, Almanya'dan vs. doktor getirtip 2 ayda hastane kuran Arap körfez ülkelerinden ne farkımız kalır? Gitsen baksan, hemşire ve asistan doktor yangın olmuştur. Bunların sayısı artmadan, yataklar,ı hele de yoğun bakım gibi özel ilgi isteyen hasta yataklarını arttırmanın ne anlamı var? İş yapar görünmek olsun maksat.
0
Cevapla
u.bukey
Vantilatör yerine ventilatör alınsaymış daha iyi olurmuş. Ayrıca kadın doğum hocalarının yaptığı fazla IVF ler nedeniyle bingöl muş tunceli gibi hizmet verilen illere ne kadar gerçek hizmet veriliyor acaba???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir