Medimagazin logo

Erkeklerde düşük testosteron yüksek ölüm riskiyle ilişkili

Araştırmacılar, erkeklerdeki düşük testosteron seviyelerinin, başta kardiyovasküler hastalıklar olmak üzere tüm nedenlerden ölüm riskini önemli ölçüde artırdığını tespit etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Erkeklerde düşük testosteron yüksek ölüm riskiyle ilişkili
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Araştırma, Batı Avustralya Üniversitesi'nden bir ekip tarafından Avrupa ve Kuzey Amerika'dan uzmanlarla iş birliği içinde yürütüldü. Ekip, 11 farklı çalışmada 24.000'den fazla erkekten elde edilen verileri analiz etti. Çalışmalar, toplum içinde yaşayan ve testosteron seviyeleri gelişmiş teknikler kullanılarak doğru bir şekilde ölçülen erkeklere odaklandı.

Çalışmadan çıkan ana noktalar şöyleydi:

Testosteron seviyeleri 7,4 nmol/L'nin (213 ng/dL) altında olan erkeklerin herhangi bir nedenden dolayı ölüm riski daha yüksekti.
Testosteron seviyeleri 5,3 nmol/L'nin (153 ng/dL) altında olan çok düşük erkekler, kalple ilgili sorunlardan ölüm riskiyle karşı karşıyaydı.

Çalışma neden önemli?

Testosteron ve sağlık sonuçları üzerine yapılan önceki araştırmalar karışıktı, ancak bu yeni çalışma titiz yaklaşımı nedeniyle öne çıkıyor. Araştırmacılar, birden fazla çalışmadan elde edilen verileri birleştirerek ve en yeni yöntemleri kullanarak yeniden analiz ederek, düşük testosteronun erkek sağlığını nasıl etkilediğine dair daha net bir resim elde edebildi.

Washington Üniversitesi'nden bir uzman, bu çalışmanın özellikle değerli olduğunu çünkü testosteron ve diğer ilgili hormonları ölçmek için mevcut en doğru yöntemleri kullandığını belirtti. Bu hassasiyet düzeyi, bulguları ve bunların erkek sağlığı üzerindeki etkilerini güçlendiriyor.

Düşük testosteron erken ölüm için önemli bir risk faktörü

Çalışma, erkeklerin yaşlandıkça hormon sağlığına dikkat etmesinin öneminin altını çiziyor.

Tüm sonuçların tam olarak anlaşılması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, kanıtlar açık: düşük testosteron, özellikle kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm için önemli bir risk faktörü.

testosteron
erkek
saglik
erken olum riski
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir