Medimagazin logo

Ekimde ilk yasa tasarısı olarak Tam Gün görüşülecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tam Gün" ile ilgili bir yasal boşluk oluştuğunu anımsatarak, "İnşallah ekimde Meclis açılır açılmaz ilk hafta görüşülecek ilk yasa tasarısı olarak gelecek" dedi.
Ekimde ilk yasa tasarısı olarak Tam Gün görüşülecek
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Murat Tuncer, Sağlık Baknı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Erkan İbiş.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM'ye gönderilen tasarı yasalaşmadığı için "Tam Gün" ile ilgili bir yasal boşluk oluştuğunu anımsatarak, "İnşallah ekimde Meclis açılır açılmaz ilk hafta görüşülecek ilk yasa tasarısı olarak gelecek" dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


Özel, kamu ve üniversitelerden sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya gelen Müezzinoğlu, toplumda sevginin paylaşılmasının önemine işaret etti.

Üniversitelerin bilimsel çalışmalara ağırlık vermelerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, özel, kamu ve üniversitelerin bir bütün olarak ele alınıp daha ileri noktaya taşınması gerektiğini kaydetti.

Tam Gün Yasası
Tam Gün Yasası ile ilgili iptal süreçleri yaşandığını, son olarak torba yasa içinde TBMM'ye bir taslak getirdiklerini ancak bunu yasalaştıramadıkları için yasal boşluk oluştuğunu anımsatan Müezzinoğlu, "İnşallah ekimde Meclis açılır açılmaz ilk hafta görüşülecek ilk yasa tasarısı olarak gelecek" diye konuştu.

Üniversitelerdeki hocaların bütün birikimlerini üniversite ile paylaşmalarını istediklerini ifade eden Müezzinoğlu, öğretim üyelerinin hafta sonu veya saat 17.00'den sonra isterlerse çalışmayı sürdürebileceklerini bildirdi. Müezzinoğlu, katılım payları ve Sağlık Uygulama Tebliğindeki (SUT) düzenlemelerle öğretim üyelerinin emeklerinin karşılığını alabilecekleri bir sistemin getirileceğini belirtti.

Müezzinoğlu, şöyle konuştu

"Hocalarımız üniversiteyle birlikte marka değerini yükseltsinler, hocalarımızın marka değeri de yine o noktaya getiren üniversitelerimizle birlikte yükselsin. Dolayısıyla hocalarımızın fakültelerinde kalmalarını istiyoruz ama daha çok performans ve enerjisi olan hocalarımız da mesai sonrası emek versinler ve emeklerinin karşılığını da alsınlar."

Sağlıkta şiddet
Konuşmasında sağlıkta şiddet konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu, son zamanlarda mahkemelerin caydırıcı kararlar aldığını ancak getirecekleri yasal düzenlemeyle sağlıkta şiddet uygulayanlara karşı tutuklama kararı verilebileceğini bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesinin sorunun çözümünde önemli bir rolü olacağını söyledi.

"SUT'ta güncelleme yapılacak"
Daha sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca SUT fiyatlarının güncellenmesi için geniş çaplı çalışma yürütüldüğünü, bunun yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Acillerle ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, bu birimlerin yeniden masaya yatırılmasında fayda olduğunu dile getirdi.

Acillerdeki yeşil ve kırmızı alanların ayrılması için çalışma başlattıklarını açıklayan Müezzinoğlu, "Aciller acil olmaktan çıktı ya da aciller acilin içinde kayboldu" değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir soruya karşılık aile hekimlerinin ayda 1-2 kez acillerde nöbet tutması için düzenlemeye gittiklerini anımsatan Müezzinoğlu, "Aile hekimlerinin acillerden kopmamasını istiyoruz. Bilgi ve birikimlerini kaybetmemeleri için bu sistem içinde tutmak yerinde olur" diye konuştu.

tam gün kanunu
tam gün
Yorum (31)
mehmet demirci
dalgamı geçiyorlar ya ayda 1-2 imiş niçin gerçekleri konuşmuyorlar haftada 30 saat, ve haftada 40 saatin üstüne bu 30 saat ve nöbet ertesi yok, ha bu arada saatide 7 tl bozdur bozdur harca
0
Cevapla
alp tufan
Yardımcı sağlık personelinin maaşları ne zaman polislerle.zabıtalarla ve diğer kurumlarda çalışan memurlarla aynı düzeye getirilecek .sağlık çalışanlarının ücretleri eridi en az maaş alan kamu çalışanı olduk.bir önceki sağlık bakanına bir soru sormuşlardı sağlıkçıların maaşlarını neden artırıyorsunuz diye.o da polisler ve öğretmenler itiraz ediyor o yüzden artırmıyoruz demişti. Şimdi soruyorum polis ve öğretmenin maaşı aldı başını gitti.bizimkiler eridi kaldı .bizi dikkate alan olmayacak mı
0
Cevapla
Erol Aydın
Seçim öncesi oy topladığı kitleye konuşulacak ve yedirilecek cümleler:)
0
Cevapla
yetti gari
iyi tamam yaa. yapacaksaniz yapin biran once. yeter yahu. 3 yildir bir tamgundur gidiyor. olmadi. yap boz..yap boz... kabak tadi verdi. at imzani git biran once....
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Kime ? Sağlık hizmetleri alan , sağlık hizmeti verenlere Ne talep ediyorsun ? Akılcı sağlık sistemi oluşturmak ihtiyacı var ! Sağlık hizmetini öncelikle ihtiyacı olanlara kaliteyi ihmal etmeden etkinleştirirken , diğer yandan sağlık ortamında gereksiz tetkik hizmet işlemleri azaltmamız , iş yükü çalışma ortamının rahatlatmamız gerekmektedir. Hastalara gereken en az 20 dakika zaman tanımlamak , hastaları sevk sistemine göre " tanımlanmış alanlara " , " bilgi vererek " , " hasta onamını alarak " , " elektronik ortamda sevk etmek " bilincini , alt yapısını , çalışma sistemini kurgulamak gerekir . Birinci basmaktan başlayarak akılcı , yandalı ve organ hekimliğini değil bütüncül hekimlik yaklaşımını çerçevesinde hekimlik sunmak. Yan dal branşlarına ancak sevk sistemi , bilimsel , akılcı yöntemler , yaklaşımlar süzgecinden geçerek göndermek. " Sağlıkta Performansı " kaba sayılara değil bilim , mantık , akılcılık , verilen emeğin kalitesine uygun gerçekleştirme yöntemlerini oluşturmak , geliştirmek .Gereksiz iş yükünden kurtulmak , sağlık çalışanını her bakımdan sağlıklı , akılcı , bilimsel anlamda ergonomik ortamda hizmet vermesini gerçekleştirmek.Sağlık ortamını her bakımdan insanca hale getirmek , bunun daha konforlu akılcı yöntemlerini mümkün olmalı , mümkün olabilir. Neden önemli? Sağlıkta insan kaynaklarını maddi kaynakları akılcı kullanmak.Bunun için öncelememiz gereken sağlıkta hasta-hekim , hekim-hekim oryantasyonunu bilimsel yöntemlerle yeniden oluşturmaktır. Gereksiz iş yükünü akılcı işleyişle bütüncül , sistem üzerinden düşünürek planlamak , gereksizliklerden kurtularak iş yükünü azaltmak önemldir.Sağlık hizmeti verenlerin çalışma konforunu , kalitesini , iletişim olanaklarını artırmak önemlidir.Hepimizin sağlığı , sağlık çalşanlarının sağlığı için " bilimsel yöntemi önceliğimiz haline getirmek ihtiyaçtır.Artmış iş yükü , bozulan çalışma ortamıyla tükenmişlikleri önlemek. Sağlıkta iletişimi artırarak hastanın sistem içinde oryantasyonu sağlamak , hastanın sağlık sisteminde sahip çıkılabilirliğini oluşturmak çok önemlidir. Etkin , konforlu , yeterli , akılcı sağlık hizmeti , sağlık sistemi !
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir