Medimagazin logo

Doktora saldırıya meyhane yasağı

Doktora saldıran Güral B.'nin hapis cezası "3 ay süreyle içkili mekâna gitme yasağı"na çevrildi
Kaynak: SABAH
Doktora saldırıya meyhane yasağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Sarıyer Kilyos Aile Sağlık Merkezi'nde Doktor Faruk Kılıçer'e muayene olan Zübeyde D., kendisine ilaç yazan doktora kanser olan kardeşi için de ilaç yazmasını söyledi. Kılıçer ise ancak kendisine ilaç verebileceğini söyleyerek bu talebi reddetti. Ertesi gün Zübeyde B. ile birlikte sağlık ocağına gelen komşusu Güral B. (46), "Zübeyde ablanın ilaçlarını neden yazmıyorsun?" diyerek Dr. Kılıçer'in üzerine yürüdü. Vurmak için elini kaldırdığı sırada araya giren vatandaşlar doktorun darp edilmesini engelledi. Kılıçer'in şikâyeti üzerine "kamu görevlisini yaralamaya teşebbüs" suçundan hakkında dava açılan Güral B., mahkemedeki ifadesinde komşusunun isteği üzerine konuşmak için sağlık merkezine gittiğini ancak doktorun kendisini kovduğunu söyledi. Güral B., suç kastının bulunmadığını iddia ederek beraatini istedi. Mahkeme, Güral B.'yi Kılıçer'e karşı yaralamaya teşebbüs suçundan 2 ay 15 gün hape çarptırdı. Mahkeme Güral B.'nin soysal ve ekonomik durumu, pişmanlık duyması ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak cezayı "3 ay içkili mekânlara gitmekten men edilmesi tedbirine" çevirdi.

doktora
saldırıya
meyhane
yasağı
Yorum (31)
Tuna Saracoglu
Cok hafif olmuş. Bence 3ay lunaparka gitmeme,biryıl survivor seyretmeme ve 6 ay da bağcıksız ayakkabı giymeme cezası verilseydi fena pişman olurdu.
0
Cevapla
Dr
Şimdi hapı yuttun. Cezasızmı kalacağını sandın? Şimdi saldırında görelim artık.
0
Cevapla
as
meslektaşımın söylediklerine ek olarak 2 ay da kaşındıran yün kazak giyme cezası verilsin bence..
0
Cevapla
narılcalı
Burada gözden kaçan bir husu var, suç sadece saldırı suçu değil, sahtekarlığa zorlama da var. Şu ülkenin haline bak! sahtekarlık yap diyor yapmayınca da saldır, mahkeme de seni meyhaneye 3 ay sokmamakla cezalandırsın! Bir de bu saldıranlar, hakime, savcıya da saldırsa nasıl bir ceza verirlerdi acaba?
0
Cevapla
Mustafa Baysan
Merhaba, bu kararın verilmesi hakikaten düşündürücü, hastasını tedavi edemeyen bir hastane nasıl bir işe yaramıyorsa, adaleti tecelli ettiremeyen bir adli kurum da o denli işe yaramaz ve başıboş kalmış demektir. Bir doktor olarak korkutucu bir karar verilmiş.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir