Medimagazin logo

Doktor çift, depremde gönüllü olarak geldikleri Adıyaman'a tayin istediler

Elazığ'da görev yapan doktor çift, 6 Şubat depremlerinde gönüllü olarak geldikleri Adıyaman'da kalarak depremzedelere hizmete etme kararı aldı.
Kaynak: DHA
Doktor çift, depremde gönüllü olarak geldikleri Adıyaman'a tayin istediler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

6 Şubat depreminde Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illere gönderilen bildirimde deprem bölgelerinde gönüllü olarak hizmet etmek isteyenlerin geçici görevlendirmesi yapılacağı bilgisi alan Elazığ'da görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Kaplan ile Radyoloji Uzmanı eşi Ela Kaplan, gönüllü olarak geçici görevlendirmeyle Adıyaman'a geldi. Çift, aradan geçen süre içerisinde Adıyaman'da kalmaya karar verdi.

Gönüllü olarak geldikleri sürenin bir ay olduğunu ancak depremzedelere hizmet etmek için tayin istediklerini belirten Selçuk Kaplan, "Yaklaşık bir ay kadar geçici görevlendirmeyle geldik. Buradaki durumu gördükten sonra Adıyaman'da depremzedelere hizmet için kalma kararı aldık" dedi.

Kaplan, eşiyle birlikte bazı tanıları daha kolay koyabileceklerini ve insanların şehir dışına gitmeden Adıyaman’da tedavi edilmelerini sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

Doktor açığı olduğu için eşinin depremzedelerin yanında olma talebini geri çevirmeden hizmette yanında olacağını aktaran Radyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ela Kaplan ise, "Adıyaman'da doktor ihtiyacı olduğunu, doktorların teker teker ayrıldığını, tayinlerinin onaylandığını duymaya başladık. O dönemde kadın doğumda ciddi bir sıkıntı olduğunu duyunca eşim gönüllü olarak buraya geldi. Kendisinin ardından ben de buraya geldim. Burası bizim ikinci memleketimiz, ve buraya hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

elazig
adiyaman
doktor
deprem
Yorum (1)
ali özkurt
rabbim razı olsun sayın doç. ve sayın dr.öğr.üyesinden; büyük abilerine de bin selam.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir