Medimagazin logo

Devlet hastanesinde görevli cerrah, hekim göçünün vahametine dikkat çekti: Hastanemizde doktor kalmadı!

Hekim göçü durdurulamıyor. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların sayısında artış yaşandı. Tarsus Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrah olan Op. Dr. Şahin Fahrettin Gündoğdu, hekim kıtlığına dikkat çekti. Gündoğdu, çalıştığı hastanede doktorun kalmadığını belirtti
Kaynak: Karar Gazetesi - Cansu Derebeyoğlu
Devlet hastanesinde görevli cerrah, hekim göçünün vahametine dikkat çekti: Hastanemizde doktor kalmadı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına şiddet, beş dakika muayene, uzun süren nöbetler ve asgariye yakın ücretler nedeniyle Türkiye'den yurt dışına giden doktorların sayısı artıyor.

Geçen yıl 2 bine yakın beyaz önlüklünün Türkiye’den ayrıldığı ve bu yıl sonuna kadar ise sayının 3 bine ulaşacağını öngören uzmanlar, kaliteli hekim kıtlığının yaşanacağını söylüyor.

"Hastanemizde doktor kalmadı"

Karar Gazetesi'nden Cansu Derebeyoğlu'nun haberine göre, yaşanan bu sıkıntıların ardından Tarsus Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Şahin Fahrettin Gündoğdu, hekim göçünün vahametine dikkat çekti.

Çalıştığı hastanede doktorun kalmadığını belirten Gündoğdu, "Hastanemde 8 pediatrist arkadaş vardı 7'si 1 ay içinde ayrıldı. 7 göz Dr'u vardı bu ay 1 kişi kalacak. KBB 1 kişi kaldı 4 tü. Beyin cerrahi 4 kişi idi şuan sıfır. Ortopedist 2 kişi ayrıldı dahası da var. #hekimlergöçü" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:

 

tarsus devlet hastanesi
cerrah
doktor
hekim gocu
Yorum (18)
Dr
yolları açık olsun huzuru bulurlar inş.
56
Cevapla
Dr
haklarını elinden al,hakaretlere göz yum özel çalışmasını engelle kamu da çalıştır ırgat gibi ücretini az ver ya da verme özel hastanede çalıştır modern köle gibi daha yeni başladı bu dönüşüm …
51
Cevapla
ömer hayyam
5 daki̇ka da muayeneye demek devam edi̇yorsun...
27
Cevapla
C. K
umurlarında değil. zaten istenilen, devlet hastanelerinin niteliksiz hale gelmesi. böylece sağlık in ozellesmesinin hızlanması, sgk ya binen yükün azalması ve özel hastanelerin kazançlarının artması, devletten özele nitelikli drsağlama.....
12
Cevapla
Dt/dt. Dt
hala üç beş kuruşla susturacaklarını ikna edeceklerini sanıyorlar hekimleri... niyetleri belli!!!!!!!!! bir kanal tedavisi en ucuz 1000tl eskiden döner dağıtılırken bir diş hekimi bir kanal başına 30tl alıyordu. şimdi nanik nanik,1/4 derece diş hekimi olarak 10500alıyorum.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir