Medimagazin logo

CÜ Tıp Fakültesi mezunlarının atama mağduriyeti iddiası

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesinden bu yıl mezun olan 127 doktor adayının, atama kararnamesine dahil edilmeleriyle ilgili yazışmanın dekanlıkça Sağlık Bakanlığına geç gönderildiği, bu nedenle mezunların mağdur edildiği öne sürüldü.
Kaynak: AA
CÜ Tıp Fakültesi mezunlarının atama mağduriyeti iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SİVAS - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası (SÖZ-SEN) Genel Başkanı Veli Yıldırım, CÜ Tıp Fakültesi Dekanlığının mezun olan 127 doktorla ilgili yazışmaları bakanlığa geç göndermesi yüzünden bu doktorların atama dönemindeki kuraya giremeyeceğini iddia etti.


     Yıldırım, 127 doktorun atama kararnamesine dahil olamayacağını öne sürerek, ''Ülkemiz genelindeki diğer tüm tıp fakülteleri mezunlarıyla ilgili yazışmaları yetiştirip Sağlık Bakanlığına bildirmişken, CÜ'nün ihmali ve yeni mezun hekimlerin uyarılarına rağmen yazışmaları geç bırakmasının sorumluluğunu kim veya kimler üstlenecek'' dedi.


     Bu mezunların, yaklaşık 2-3 ay sonra yapılacak atama dönemine kaldığını ifade eden Yıldırım, doktor adaylarının bu süre içerisinde özlük haklar ve maddi açıdan kayıp yaşayacaklarını savundu.
    
     -CÜ REKTÖR VEKİLİ ELDEN: ''EVRAKLAR ZAMANINDA GÖNDERİLDİ''-
    
     Konuyla ilgili AA muhabirinin görüştüğü CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Elden ise iddiaların doğru olmadığını belirtti.


     Tıp Fakültesinde öğrenim gören 127 öğrenciden 115'inin 1 Temmuz tarihinden itibaren mezun olduğunu, diğer öğrencilerin ise stajlarının bitmesinin ardından mezun olacağını ifade eden Elden, mezunlara ait isim listesi, tebligat adresi ve nüfus cüzdanı örneklerinin postayla 7 Temmuzda Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne gönderildiğini söyledi.


     Elden, ilgili genel müdürlükten, mezun doktorlara ait evrakları mezuniyet tarihinden itibaren 15 gün içerisinde bildirilmesi için Rektörlüğe yazı geldiğini, Rektörlüğün de bu yazıyı dikkate alarak mezunlarla ilgili bilgileri 7 Temmuzda gönderdiğini söyledi.


     Mezunların doktor atama listelerinde isimlerinin yer almaması üzerine Rektörlüğe ulaştıklarını ifade eden Elden, yaptıkları araştırmada, gönderdikleri evrakların 19 Temmuza kadar genel müdürlüğe ulaşmadığını öğrendiklerini kaydetti.


     Bakanlık yetkililerinden de aile hekimliği uygulaması nedeniyle atama tarihinin bir hafta öne alındığını öğrendiklerini anlatan Elden, bu konuda Rektörlüğün ihmalinin söz konusu olmadığını açıkladı.


     Konuyla ilgili Sivas Valisi Ali Kolat ve Sivas milletvekillerinin de ilgili yerlerle görüştüklerini belirten Elden, ancak yapılacak bir şeyin olmadığını, mezunların atamalarının bir sonraki atama dönemine kaldığını söyledi.


     Geçen yıl evrakları belirtilen tarihten daha sonraki tarihte göndermelerine rağmen o yılki mezunların atamalarının yapıldığını, herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydeden Elden, ''Biz üzerimize düşeni yaptık. Öğrencilerimizin evraklarını 7 Temmuz itibariyle gönderdik. Evrakların ilgili birime ulaşmaması nedeniyle öğrencilerimiz mağdur durumda kaldı. Bizimle birlikte 6 tıp fakültesi mezunlarının da aynı durumda olduğunu öğrendik. Sağlık Bakanlığının önümüzdeki atama dönemini öne almak için çalışma yapacağını da öğrendik'' dedi.


     Elden, bu konuda üzüntü duyduklarını, gelecek yıl mezunların evraklarını postayla değil, bir memurla ilgili genel müdürlüğe elden göndereceklerini kaydetti.

mezuniyet
mecburi hizmet
cumhuriyet tıp
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir