Medimagazin logo

ÇOMÜ Tıp Fakültesi taşınıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Terzioğlu kampusuna taşınması için çalışmalar başladı. İlk ihale yarın yapılacak. Kampusta yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerine 250 yataklı hastane ve eğitim mekanları kurulacak.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi taşınıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çanakkale’nin Kepez beldesinde kurulu bulunan ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesini Terzioğlu kampusuna taşımak için düğmeye basıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner, ilk ihalenin perşembe gün yapılacağını söyledi. Yaklaşık 13 milyon TL bedelli ilk ihale dekanlık binası, bazı birimler ve araştırma merkezlerini içerecek. Yeni Tıp Fakültesi, kampus içinde mevcut dekanlık binası ile İlahiyat Fakültesi arasında yapılacak. 3 bloktan oluşacak diğer hizmet binaları ve 250 yataklı hastane inşaatı ihalesi ise 2013 yılı Ocak ayı içerisinde yapılacak. 70 bin metrekare üzerine kurulacak olan hastanenin 80 milyon liraya mal olması, 2014 yılı içerisinde tam olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor.


ÇOMÜ Tıp Fakültesinin kurulduğu günden bugüne büyük ilerleme kaydettiğini söyleyen Rektör Laçiner, “Şu an 125 öğretim üyesi var. 1,5 yıl önce bu rakam 55’ti. Yeni bir ilana daha çıkıyoruz. Öğretim üyesi sayımız 200’ü bulacak. Ardından da 250’ye çıkaracağız. Bu çok önemli bir rakam. Çanakkale’de en az 400 doktor olması demektir. Çanakkale için çok önemli bir hizmettir ve bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Şu anda, Öğretim üyesi ve makine parkı anlamında, Güney ve Batı Marmara’nın en iyi hastanesi, en iyi tıp merkeziyiz. 1 öğretim elemanına düşen öğrenci sayısı 3’ü bulmuyor. Değil Türkiye’de dünyada bile çok olağanüstü bir rakam. Eğitimde çok iyi durumdayız bir tek uygulama konusunda, mekan sorunumuz vardı. Onu da aşmak üzereyiz. Kepez’de bulunan mevcut hastane, yaptığımız ilavelerle birlikte yaklaşık 11 bir metrekare üzerine kurulu. Yapmayı planladığımız hastane ise 70 bin metrekare alana kurulacak. Yaklaşık 7 katı büyüyecek” dedi.
Hastanenin taşınması halinde ruhsat alınamayacağı yönündeki iddiaları da cevaplayan Rektör Laçiner, “Bunlar söylenti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bir devlet kurumudur. Bir restoran gibi değil buranın işleri. Bir tıp fakültesinden ve araştırma uygulama hastanesinden bahsediyoruz. Bir yerden taşınırsa başka yerde ruhsat alamaz, çalışamaz gibi yorumlar, bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Terzioğlu yerleşkesinde Tıp Fakültesi Hastanesi temellerini atacak ve en kısa zamanda da faaliyete başlayacaktır” dedi.


Hastane maliyetiyle ilgili eleştirilere de değinen Laçiner, “80 trilyona sıfır yataklı bir hastane de yapabilirsiniz. Bizim hastanemiz otel değil. Bizim birinci önceliğimiz klinik hizmeti vermek de değil. Birinci önceliğimiz bilim ve eğitim. Biz burada bilimsel araştırmalar yapıyoruz. Tedaviyi, bilimsel araştırmaların bir parçası olarak yapıyoruz. Yarının doktorlarını yetiştiriyoruz. 250 değil, 50 yataklı hastane de bizim için yeterli belki. Ama hem Çanakkale’nin ihtiyaçlarının giderilmesi, hem de değişik birimlerimizde yatan hasta alıp onların takibi için biz 250 yatak tercih ettik. 250 yatak ideal rakamdır. 1000 yataklı hastanesi olan üniversiteler de var. 2 bin yatağa da çıkarabilirsiniz. Ama bunlar hem Çanakkale için doğru rakamlar olmaz, hem de hasta bakmaktan bilimsel çalışmaya zaman bulamazsınız. Biz burada yeni teknikleri, yeni teknolojileri, bilimin sunduğu yeni imkanları araştıracağız” diye konuştu.

çomü tıp fakültesi
çanakkale onsekiz mart üniversitesi
tıp fakültesi
Yorum (1)
Doktor Z
Sayın Laçiner seçimle geldiği ilk 6 ay içinde tıp fakültesinde malesef kendisini seçimlerde desteklemeyen bir çok öğretim üyesini üzmüştür. Umarım bundan sonra gelecek öğretim üyelerini kendisine oy verip, vermedeği ile değil, öğretim üyesinin kalitesi anlamında değerlendirir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir