Geçtiğimiz yıl 3 milyon 115 bin 924 hükümlü tutuklunun muayene edildiği cezaevlerinde e-muayene sistemine geçilecek. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün, TBMM'ye sunduğu rapora göre, e-doktor muayene uygulaması ise ülke genelinde 9 cezaevinde hayata geçirildi.
Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre; Eskişehir'de canlı testleri tamamlanan uygulamanın, İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'de gerçekleştirilebilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu yılın sonuna kadar 164 cezaevinde görüntülü muayene uygulamasına geçilmesi hedeflendi. 10 Haziran itibarıyla toplam 1633 görüntülü muayene işlemi gerçekleştirildi.
Bağımlıya özel cezaevi
Rapora göre, bağımlılara özgü ceza infaz kurumları açılacak. Buralarda yoğun rehabilitasyon ve tedavi uygulanacak. Cezaevine kabul aşamasında psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından uygulanan araştırma ve değerlendirme formundan elde edilen verilere göre suçlu profiline uygun şekilde bağımlılık ile mücadele, grup çalışması, ödül uygulaması, kurslar gibi çeşitli faaliyetler düzenleyecek.