Medimagazin logo

Çalışma, alkali suyun tekrarlayan idrar taşlarını önlemede etkisiz olduğunu gösteriyor

Son araştırma, alkali suyun popülerliğine rağmen tekrarlayan üriner taşların önlenmesinde minimum etkiye sahip olduğunu gösterdi Çalışma, alkali suyun diğer ürünlere kıyasla sınırlı alkali içeriğine dikkat çekerek daha etkili alternatiflere duyulan ihtiyacı vurguluyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çalışma, alkali suyun tekrarlayan idrar taşlarını önlemede etkisiz olduğunu gösteriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Daha yüksek pH seviyeleriyle bilinen alkali su, tekrarlayan idrar taşlarının önlenmesinde reçeteli ilaçlara potansiyel bir alternatif olarak popülerlik kazanmıştır. Bu eğilim, belirli üriner taş türlerinin önlenmesinde çok önemli olan idrar pH'ının artırılması da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları iddiaları tarafından yönlendirilmiştir.

Amerikan Üroloji Derneği'nin (AUA) Resmi Dergisi olan The Journal of Urology'de yayımlanan çalışma, alkali suyun bu bağlamdaki etkinliğini değerlendirmeyi amaçladı. Dr. Patel liderliğindeki araştırmacılar, piyasada bulunan beş alkali su markasını test etti ve idrar pH'ını yükseltme potansiyeli olan diğer içecekler ve reçetesiz satılan ürünlerle ilgili verileri inceledi.

Bulgular

Alkali içeriği: Yaklaşık 10 pH değerine rağmen, test edilen alkali suların alkali içeriği sadece 0,1 mEq/L'di, bu da vücudun günlük metabolik asit üretimine kıyasla önemsizdi.

Diğer ürünlerle karşılaştırma: Portakal suyu gibi diğer ürünler daha yüksek alkali içeriği (15 mEq/L'ye kadar) göstermiş ve taşları önlemek için hedef alkali seviyelerine ulaşmada daha uygun maliyetli oldu.

Alternatif olarak kabartma sodası: Kabartma tozu en etkili ve ekonomik alternatiflerden biri olarak ortaya çıktı, ancak sodyum içeriği ile ilgili endişeler belirtildi.

Grafik tablo karşılaştırması: Çalışma, istenen alkali konsantrasyonuna ulaşmak için çeşitli ürünlerin alkali içeriğini ve maliyetlerini detaylandıran bir karşılaştırma tablosu içerdi.

Çıkarımlar ve sonuç

Çalışma, alkali suyun tek başına daha yüksek pH değerine sahip olmasının, onu tekrarlayan idrar taşlarının önlenmesinde etkili bir alternatif haline getirmediğini öne sürüyor.

Bunun yerine araştırma, portakal suyu gibi diğer seçeneklere veya daha önemli alkali içeriği sunan yeni çözünebilir ürünlere işaret ediyor. Dr. Patel'in ekibi, üriner taş önleme stratejilerinin bir parçası olarak idrar pH'ını yükseltmeye yönelik etkili önlemleri keşfetmek için daha fazla klinik çalışmanın önemini vurguluyor.

alkali su
idrar tasi
uriner tas
arastirma
ph seviyesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir