Medimagazin logo

Bu sefer de rapor vermedi dayağı

Trabzon'da, çocuğuna rapor vermediği gerekçesiyle kadın doktora yumruk attığı iddia edilen kişi, gözaltına alındı.
Kaynak: HÜRRİYET
Bu sefer de rapor vermedi dayağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kent merkezindeki Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde çalışan pratisyen hekim Duygu Doğdu (25) ile ilköğretim öğrencisi kız çocuğuyla birlikte hastaneye gelen baba G.U arasında rapor nedeniyle tartışma yaşandı.

Kızına hasta olmamasına rağmen bir günlük rapor verilmesini istediği öne sürülen G.U'nun, olumsuz yanıt veren doktorun yüzüne yumruk attığı iddia edildi.
O sırada acil serviste bulunan hasta yakınlarının araya girmesiyle yatıştırın G.U, hastanede görevli polis memuru tarafından gözaltına alındı.
 

“DAHA 7 AYLIK DOKTORUM”

Maçka ilçesindeki 112 Acil Servis'ten geçici görevle Fatih Devlet Hastanesi'ne geldiğini anlatan pratisyen hekim Duygu Doğdu, “Vatandaşın biri çocuğunu bugün okula götürmediği için acil servise geldi ve rapor istedi. Çocukta herhangi bir rahatsızlık olmadığını öğrenince rapor veremeyeceğimi söyledim. Başka hastalara yöneldiğim sırada arkamdan gelerek yüzüme yumruk attı” diye konuştu.

Henüz 7 aylık doktor olduğunu anlatan DOğdu, böyle bir olay yaşamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, “7 aylık hekimim ve geçici görevle Maçka'dan buraya görevlendirildim. Özellikle son dönemlerde bu tür olaylar çok sıklaştı. Bu tür saldırılara karşı gerekli önlemler alınmadığı sürece yapabileceğimiz fazla bir şey yok” dedi.

bu
sefer
de
rapor
vermedi
dayağı
Yorum (27)
drds
Bunlar daha iyi günlerimiz biz daha çok sopa yeriz.yok rapor vermedin,yok ilacımı yazmadın,yok ilgilenmedin vs vs.Hastaneler tinerci,balici,psikopat kaynıyorken bir avuç müdahale yeteneğinden yoksun güvenlik görevlisiyle bu iş olmaz.Can güvenliğinin bu kadar düşük olduğu ortamlarda çalışmaksa ayrı bir stres konusu tabiki.
0
Cevapla
elem cansever
bu ülkeden bir halt olmaz ben eşimide alıp almanyaya kaçıyorum.umarım doktorsuz kalırsınız. aklı olan durmaz ülkede
0
Cevapla
dr.mazlum
geçici görevler kalkmadıkça, doktorlar daha çok hakaretede uğrar darp da edilir.sorgusuz sualsiz doktorları yuvasından sosyal çevresinden zorla koparıp alıştığı yerde çalışmaktan alıkoyduğunuz müddetçe mutsuz olan doktorlar hastalarına ne kadar güleryüzlü davranabilirki. İzmir ilinde son 5 senedir pratisyen hekimlere yapılan geçici görev zulmünü keşke izmir il sağlık müdürü rakamlarla açıklayabilme cesaretini göstersede doktorların niçin hastalarla frotmana girdiğini o zaman anlarsınız.5442 sayılı 1940 yılından kalma kanunla sürekli doktorları o acilden bu acile yolluyorlar doktor mutsuz.tabii ki hastayla tartışma çıkar sonunda.geçici görev kıyımları insafsızca sürdüğü müddetçe bitmez problemler.
0
Cevapla
murat
Bu tarz yaratıklara hayvan desen çiftliğimde olan büyükbaşlara hakaret etmiş olurum herhalde.
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Şiddet çığ gibi büyüyor.Bu haberler çok arttı.Dr.'a vuramayan sözle,bakışlarla taciz ediyor.Artık mesleğimi soranlara doktorum demeye utanır oldum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir