Medimagazin logo

Bu hastanede tüm hekim ve hemşireler tablet kullanıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen ''Dijital Hastane Projesi'' uygulanmaya başlandı.
Bu hastanede tüm hekim ve hemşireler tablet kullanıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen ''Dijital Hastane Projesi''nin uygulandığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalar ve doktorlara dijital dünyanın olanaklarıyla hizmet dönemi başladı.

Doktorların tablet bilgisayarlarla hasta takibi yaptığı hastanede, ameliyatlarda dev monitörlü bilgisayarlar kullanılıyor. Hastaların ceplerinde taşıdığı dijital sağlık kartları sayesinde yurt dışındaki hastanelerde bile tetkikler izlenebiliyor.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından kabul edilen ''Dijital Hastane Projesi'' kapsamında mobil bilgisayar ve ameliyathane özel bilgisayar sistemleriyle alımı yapılan tablet bilgisayarların hastane ortamında kullanımının başladığını bildirdi.

Proje kapsamında hastanede ayaktan takip edilen ve yatan hastaların tüm bilgilerine ulaşılabilmesi için hekimlere, asistan hekimlere ve hemşirelere tablet bilgisayar dağıtıldığını anlatan Bozkurt, bu bilgisayarlarla hastalara ait radyoloji ve labaratuvar sonuçlarının takip edilebildiğini ve hastanın tedavisinin şekillendirilebildiğini söyledi.

Tablet bilgisayarlarla eczaneye ilaç siparişinin de yapılabildiğini dile getiren Bozkurt, bu şekilde hastanın işlemlerinin hem kısa sürede hem de etkin bir şekilde yönetilebildiğine işaret etti.

Bilgisayarların yoğun bakımda ve acilde de etkin şekilde kullanılabildiğini kaydeden Bozkurt, bu yolla yoğun bakım ya da acil doktorunun başka bir hastanın başındayken bile diğer hastasını da gözleyebildiğini kaydetti.

-Sağlık kartı cüzdanda taşınıyor-

Prof. Dr. Bozkurt, hastenelerinde özellikle takibi gereken kronik hastalar için dijital sağlık kartları çıkardıklarını belirtti. Bilgisayar bağlantılı bu kartlarla hastanın, tüm görüntüleme ve laboratuvar tetkiklerinin yurt dışında da kullanılabileceğini dile getiren Bozkurt, ''Kişisel bilgi kartına yüklediğimiz tüm tetkikler, herhangi bir ülkedeki doktorun bilgisayarı tarafından da izlenebilecek'' dedi.

Kartların cüzdanda kolay taşınabildiğini de kaydeden Bozkurt, ''Uygulamayı şimdilik özellikle kronik hastalar ve evde bakım hastaları için başlattık. Önümüzdeki dönemde tüm hastalara bu sağlık kartlarını dağıtmayı hedefliyoruz. Hastalarımız bu yolla yığınlarca dosya kağıdı ve filmi taşımak zorunda kalmıyorlar'' diye konuştu.

-Ameliyathanede dijital dönem-

Bozkurt, ameliyathanelerde özel bilgisayar sistemini hayata geçirdiklerini belirterek, ameliyat sırasında bu bilgisayarların büyük monitörü sayesinde hastanın tüm tetkiklerinin incelenebildiğini aktardı.

Hastaneye bölge ülkelerinden de taleplerin geldiğini ifade eden Bozkurt, geçen ay yaklaşık 500 hastaya hizmet verdiklerini ve 50 hastanın da ameliyat edildiğini bildirdi.

Yurt dışındaki hastalara yönelik hizmetleri kapsamında internet sitelerinin pek çok dilde hazırlandığını belirten Bozkurt, internet sitelerinin Türkçe ve İngilizce'nin ardından Rusça, Arapça, Fransızca, Almanca, Gürcüce, Yunanca ve Azerice dillerinde de hizmet vereceğini söyledi.

-Otel konforunda internet hizmeti-

Bozkurt, ''dijital hastane'' uygulamaları kapsamında hastanenin pek çok noktasında kablosuz ağ bağlantı noktaları oluşturduklarını belirterek, hastaların şifreleriyle bu yolla internet bağlantısı yapabildiklerini ifade etti.

Dijital Hastane projesinin kamuda başarıyla uygulamaya geçtiğini vurgulayan Bozkurt, bazı özel hastanelerin projeye ilişkin eğitim almak için kendilerine başvuru yaptıklarını sözlerine ekledi.

bu
hastanede
tüm
hekim
ve
hemşireler
tablet
kullanıyor!
Yorum (14)
Dr.Cevdett
Ne olmuş yani bizim hastanemizde 5 yıldır tüm doktorlar hastanemiz tarafından verilen laptoplarla çalışıyor.
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Ben de evde çocuğun kullandığı masa üstü PC'yi getirdim.Bayağı faydalı oldu:)))
0
Cevapla
E Efe
Reklama bak. Bizde facıt (bilen bilir) kullanıyoruz.
0
Cevapla
DOKTOR
Geçen yıl bu hastaneyi lağım basmamış mıydı? İnşallah fazla yağmur yağmaz...
0
Cevapla
maalesef cerrah
biz de internetin yasak olduğu(gov.tr ler hariç), wireless ortamın bulunmadığı, başhekiminin de KHB genel sekreteri olmak için bir tarafını yırttığı, gariban! bir taşra devlet hastanesinde çalışıyoruz. VINNN alıp parasıyla internette vınlıyoruz. kardeşim niye internet serbest değil dediğimizde de ayıp sayfalara girersiniz diyen kokuşmuş zihniyetlerle medeniyet mücadelesi veriyoruz.( kendi internetleri açık ve dervişin fikri neyse zikri odur hesabıyla o ayıp sayfalara kendileri giriyor herhalde diyoruz) digit - al( parmak al )hastaneyiz veslesam!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir