Medimagazin logo

BM ve Filistinli yetkililer, Gazze'ye doktor ve ilaç girişini temin yollarını görüştü

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'ne doktor, sağlık personeli ve ilaç girişini temin etme yollarını değerlendirdi.
Kaynak: AA
BM ve Filistinli yetkililer, Gazze'ye doktor ve ilaç girişini temin yollarını görüştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Maliki ve Ghebreyesus DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede, Gazze Şeridi'ne ilaç, aşı ve tıbbi malzeme girişini temin etme yolları ile Gazze'de sahra hastanesi inşa edilmesi konusu ele alındı.

Filistinli sağlık personeline destek olması için Gazze Şeridi'ne takviye doktor ve sağlık personeli girişinin sağlanması konusunun da değerlendirildiği görüşmede, bölgeye sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması için İsrail saldırılarının durması gerektiğine vurgu yapıldı.

DSÖ'nün verilerine göre, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemi giderek kötüleşiyor ve felaketle sonuçlanacak bir sürece doğru ilerliyor.

Gazze Şeridi'nde bulunan 36 hastaneden yalnızca 12'sinin kısmen faaliyete devam ettiğini belirten DSÖ, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki sağlık tesislerine 370'den fazla saldırı düzenlediğini kaydediyor.

gazze
dso
birlesmis milletler
doktor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir