Medimagazin logo

Beyaz kod veren doktora suç duyurusu

Ankara'da engelli bir hastanın yakını için 'beyaz kod' veren doktorun şikayeti ters tepti. Şikayet sonrası yargılanan hasta yakını beraat ederken mahkeme, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu
Kaynak: Sabah - Dilhan Dumanoğlu
Beyaz kod veren doktora suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre olay şöyle gelişti: Fatih Ö.'nün (39) yüzde 97 engelli kızı Esila Ö.'nün (11) bir süre önce kırılan ayağı alçıya alındı. Fatih Ö., daha sonra yenilenen alçının kaydığını fark edince eşiyle birlikte tekrar hastaneye gitti. 

İddialara göre Fatih Ö. ile Acil Servis'te görevli doktor Mehmet Ş. arasında tartışma yaşandı. Bu sırada doktor "beyaz kod" verilince polisler Fatih Ö.'yü gözaltına aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında Fatih Ö. hakkında, 'tehdit' ve 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçlarından 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

Fatih Ö. ifadesinde, "Doktora kızımın engelli olduğunu söyledim. Bana, 'Bu saate kadar durduysa sabaha kadar da durur. Sabah polikliniğe getirin' dedi. Engelli olması nedeniyle ellerini ve ayaklarını hareket ettirdiğini anlattım. Tekrar aynı şeyleri söyleyince başkalarına sordum onlar da doktor Mehmet Ş.'nin onay vermediğini söyledi. Bizi 2 saat beklettiler, bu durumdan şikayetçi olacağımı söyleyince doktor bana küfür ederek 'nereye şikayet ediyorsan et' dedi" diye konuştu. 

Dr. Mehmet Ş. ise, atel değişiminin sabah poliklinikte yapılacağını, hayati bir durum olmadığının söylendiğini ve Fatih Ö.'nün kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu ifade etti. Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi, mağdur beyanları hariç bir delil bulunamadığı gerekçesiyle Fatih Ö.'nün beraatine hükmetti. 

Mahkeme, Dr. Mehmet Ş. hakkında 'sanığın çocuğuna gerekli tedaviyi uygulamadığı' ve 'sanığa hakaret ettiği' gerekçesiyle kamu davası açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

beyaz kod
doktor
ankara
Yorum (24)
nevzat kulukçu
eski̇ bi̇r çi̇n atasözü der ki̇. doktor dai̇ma haklidir.
18
Cevapla
Devrimci Derviş
" mağdur beyanları hariç bir delil bulunamadığı gerekçesiyle " ... biz de artık üzerimizde amerikan polisleri gibi vücut kamerası mı taşıyalım ? aslında ses kayıt cihazları bu aşamada çok rahat kullanılabilecek aletler, nasıl olsa hastalar konuşmalarımızı cep telefonlarına izinsiz kaydediyor.
50
Cevapla
Cookie Monster
yakında beyaz kod vermeye ihtiyaç kalmayacak gibi duruyor. olay özeline gelince, niye ortopedi ye kons. etmesin diye herkes sorar. kons atsa, ortopedi ci niye kons attın diye sorar. dandirik alçıyı üreten,onay veren, alan ve kullandıran birşey olmamış, olan teşkilat çalışanına olmuş....
46
Cevapla
RACAİ
sorun sagliik hizmetinin beles olması. herkes parası kadar sagliga ulasabilmeli. ekmek bile bedava degil.
71
Cevapla
Cengiz
doktora mi çıkıyoruz mahkemeye mi belli değil doktorlar hâkim olmuş fahrettin koca yaptı bunu
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir