Medimagazin logo

BEÜ Tıp Fakültesi'ne görüntüleme cihazı alındı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kanser teşhis ve tedavisinde kullanılan yeni görüntüleme cihazı alındığı açıklandı.
 BEÜ Tıp Fakültesi'ne görüntüleme cihazı alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ZONGULDAK-BEÜ tarafından yapılan açıklamada, hastaneye Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan PET/BT (Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi) cihazı kazandırıldığı belirtilerek, “Maliyeti yaklaşık 2,5 milyon lira olan PET/BT hizmetinin 2012 yılı kasım ayı itibariyle verilmeye başlanması hedeflenmiştir. Cihaz, tıbbi görüntülemede yeni bir çağ açan, vücudumuzdaki organlar hakkında hem metabolik, hem de anatomik bilgi veren, en kapsamlı görüntüleme sistemidir. En yaygın kullanım alanları, kanserin erken teşhisi, yayılımın belirlenmesi, tedaviye cevabın değerlendirilmesi ve radyoterapi planlamasıdır.” denildi.

beü
tıp
fakültesi'ne
görüntüleme
cihazı
alındı
Yorum (10)
hbö
Allah Allaaaah??!! oranın nüfusu ne kadarmış acaba, Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan bir cihazın alınması için ya çok kalabalık bir şehir olmalı, veya önemli yol üstü bir yer olmalı. burası hangi şehirdir acaba?
0
Cevapla
ender yanık
bu hastanemizin içmeye ayranı yoktur.
0
Cevapla
Aysu Karatekin
Sayın meslektaşım hbö, Zonguldak tıp fakültesi Batı Karadenizin en büyük hastanesi olup. Gerek bilimsel anlamda, gerekse eğitim anlamında Türkiyenin en hızlı gelişen fakültesi. Yeni rektörün insanüstü çabalarıyla 10 sene içinde Türkiyenin en iyi 3 fakültesinden biri olacağını düşünüyorum. Bu arada yeni rektör tıp doktoru değil. Ama keşke tıp doktoru olanlar onu örnek alabilse.
0
Cevapla
pratisyen
sürekli borcumuz var diyerek hocalara asistanlara performans vermemek için bin takla atıyor bu üniversite.ne diyelim umarım işe yarayan bir şeydir.
0
Cevapla
mehmet karadeniz
Bari cihazın üzerine " bu cihaz asistan ve hocaların paraları ile alınmıştır ve hastanemize hediyeleridir " yazılsa...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir