Medimagazin logo

Bakan Koca tıp öğrencileriyle buluştu: Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış gözler var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'da tıp fakültesi öğrencileriyle buluşmasında, "Karşımda yarının sağlık ordusu var. Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateşi görüp de bu ülkenin geleceğinden umutlanmamak mümkün değil." dedi.
Bakan Koca tıp öğrencileriyle buluştu: Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış gözler var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA - Bakan Koca, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Koca, yaptığı konuşmada, burada sadece Bakan sıfatıyla bulunduğunun düşünülmemesini istediğini belirterek, hekimlik yapmış, bu mesleğin icrasındaki sorunlar üzerinde eskiden beri düşünmüş "Doktor Fahrettin" veya ağabeyleri olarak aralarında bulunduğunu söyledi.

Böyle bir fırsata sahip olduğu için gururlu olduğunu dile getiren Koca, "Bu sohbet, bana arkadaşınız olma fırsatını bağışlarsanız bir sohbetin tüm samimiyetini taşıyacak. Bu sohbet, birbirimizi anlamanın ötesinde çözümlere dahil olma imkanıdır." ifadesini kullandı.

Koca, karşısında yarının sağlık ordusunun bulunduğuna işaret ederek, "Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateşi görüp de bu ülkenin geleceğinden umutlanmamak mümkün değil. Yeniden şekillenecek gelecek adına bugünün karamsarlığı için hayıflanmamak mümkün değil." diye konuştu.

Salgın hastalık sonrası toparlanmaya çalıştıklarını anlatan Koca, şöyle devam etti:

"Ben bu durumu dünya savaşları sonrası orduların durumuna benzetiyorum. 3-4 yıl süren aralıksız savaş yılları sonrası ordulardaki kayıplar, yıpranma ve halsizlik tarif edilemez bir boyuttaydı. İki cihan harbi arasında ordular dinlenmek ve yeniden hazırlanmak için 20 yıl beklediler. Salgın dönemi de sağlık çalışanlarımız üzerinde benzer bir yıpranmaya sebep oldu. Şimdi Allah'ın izniyle bu yıpranmayı aşıyoruz. Ancak yaralarımızı sarmadan, sorunlarımızı konuşup çözmeden yeniden aynı enerjiyle çalışmamız da güç. Bu realite de herkes tarafından anlaşılmalı. Bugün her şeyi konuşabiliriz. Mesleğimizin geleceği, sizlerin daha iyi yetişmesi ve daha rahat hizmet vermesi için ne yapmamız gerekiyorsa konuşalım."

Programa, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, tıp fakültesi öğrencileri ile öğretim üyeleri katıldı.

Bakan Koca, daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, sağlık çalışanlarıyla iftar yaptı

Bazı temaslarda bulunmak üzere kentte bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Acil Durum Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Koca, daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasına gelerek, burada sağlık çalışanlarıyla iftar yaptı.

Sağlık Bakanının gündeme ilişkin açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gücü ve sağlam altyapısıyla dünyanın gıpta ettiği sağlık sistemimiz, deneyimli sağlık insan kaynağımız, hepimizin gurur kaynağı oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde, sağlık sistemimizi daha da güçlendireceğiz." dedi.

Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık altyapılarının durumunu yerinde görmek, tıp fakültesi öğrencileriyle görüşmek ve sağlık çalışanlarıyla hemhal olmak için Sakarya'da bulunduklarını söyledi.

Vali Kaldırım ve İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ile şehirde verilen sağlık hizmetleri ve yeni hizmet mahalleri hakkında değerlendirme yapacaklarını aktaran Koca, "Sakarya'da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için daha iyi ne yapabiliriz bundan sonrası için bunu değerlendirmiş olacağız." diye konuştu.

"Sorunları aşmak için büyük çaba sarf ediyoruz"

"Salgın günleri artık geride kalıyor." diyen Koca, şöyle devam etti:

"Sağlık hizmetlerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığı zirvede tutmaya kararlıyız. Gücü ve sağlam altyapısıyla dünyanın gıpta ettiği sağlık sistemimiz, deneyimli sağlık insan kaynağımız, hepimizin gurur kaynağı oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde, sağlık sistemimizi daha da güçlendireceğiz.

Salgının ağır ve korkunç yükü üzerimizden kalkarken, gündemimiz de değişti. Artık sağlık meslek mensuplarımızın memnuniyetini temin etmek ve her zaman vatandaşlarımızın uygun sağlık hizmetini en iyi koşullarda almasını sağlamak için daha çok gayret ediyoruz. Bütün sorunları aşmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu aşamada, Sakarya bizim için son derece önemli bir merkezimiz. Bu şehrin adına yaraşır bir hizmet vermekte kararlıyız."

Bakan Koca, ziyarette özellikle sağlık yatırımlarına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirterek, geçen ay iki yeni 1. basamak sağlık tesisini hizmete açtıklarını, şu an toplam 1776 yataklı (hastaneler dahil olmak üzere) toplam 9 yatırımın inşaatının devam ettiğini, ihale, arsa ve proje aşamasında olan 4 yatırımlarının daha mevcut olduğunu anlattı.

"Sakarya Şehir Hastanesi tüm bölgenin sağlık üssü haline gelecek"

En önemli yatırımlardan biri Sakarya Şehir Hastanesinin gelecek yıl tamamlandığında 1000 yatağı ve 305 bin metrekare kapalı alanıyla tüm bölgenin sağlık üssü haline geleceğini vurgulayan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sakarya'mızda toplam yatak sayısını 2002'den bugüne, 960'dan 2 bin 354'e, yani tam 2,5 katına çıkardık. Bu yatırımlarla Sakarya'da 4 bin 130 yatakla sağlık hizmeti vereceğiz. 2002'de 6 olan 112 acil istasyon sayısı 37'ye, ambulans sayısı ise 9'dan 65'e çıktı.

Sakarya'daki bu dev yatırımlara paralel olarak insan kaynağımıza da çok önem veriyoruz. Bugün ilimizde 9 bin 76 kişilik sağlık ordumuzla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bu sayı 2002'de 1948'di. Bugün ayrıca burada pırıl pırıl gençlerle tıp fakültesi ve uzmanlık öğrencilerimizle görüşeceğiz. Yarının hekimleriyle bir hekim ve hekim adayı olarak sohbet edeceğiz. Hastanelerimizde şifa bekleyen hastalarımızı ziyaret edeceğiz. Akşam da iftarda meslektaşlarımızla birlikte olacağız. Bugünkü ziyaretimizin tek amacı, sağlık sistemimizi daha iyi hale getirmek için istişarelerde bulunmak. Yarın vereceğimiz hizmetleri, bugünden planlamaktır. Meslektaşlarımızın ve yarının hekimlerinin bugünkü önerilerini dinlemektir."

 

sakarya universitesi
tip fakultesi
 sağlık bakanı fahrettin koca
Yorum (13)
Kamil tas
Lafla peynir gemisi yürümez...o uykusuz gecelerin karşılığını dayak yiyerek alanların vebali hekimleri bu hale getirenlerdedir, öteki dünyaya dedikleri kadar inanıyorlarsa, rahat uyumamalari gerekir...
40
Cevapla
XYZ
X Y Z aynı hastanede çalışan eş kıdemde uzman hekim. X 657 kadrolu çalışan hekim 7.500-8.000TL maaş alırken Y (4924 sözleşmeli) 2X,Z (asker kökenli) ise 3X maaş alıyor. Başka bir meslekte var mı böyle bir adaletsizlik. Sayın bakan Nisan maaşları da yattı yılın ortasına geldik...Bazı meslekler için bir gecede çıkan yaslar konu hekimler olunca uzadıkça uzuyor. Aralıkta tüm partilerin oy birliği ile mecliste kabul edilen yasa neden uygulanmaz? Kim karşı duruyor engelliyor?
46
Cevapla
asd
whatever...
13
Cevapla
dr.kahraman
yorum yazacaktım vazgeçtim. beni yoksulluk sınırının altında çalıştıran sisteme hakkımı helal etmemi bekleyemezsiniz herhalde.
39
Cevapla
Osman Emral
Değerli meslektaşlarım. bu platformda sürekli sorunlarımızla ilgili mesajlar paylaşıyoruz, Şahsen ben, olurda sayın bakan burdaki mesajları okur ya da danışmanları vasıtasıyla bir şekilde haberi olursa sorunların çözümü için bir çabası olur düşüncesinde idim. Gel gör ki durum hiç de öyle görünmüyor. Biz çalıp, biz oynuyoruz. Hekimlerin sorunları, ne sayın bakanın ,ne de sayın Cumhurbaşkanının umurunda değil. Bunu 14 martta verdikleri hatta daha önce aralık ayında açıkardıkları ve geri çektikleri kanunla ilgili ilgili hiç bir faaliyette bulunmayıp hatta üzerine yattıklarından ve bu hususta üç maymunu oynuyor olmalarından anlıyoruz. Bu sabah yine zengin kesime 150 milyarlık bir destek paketinden bahsediyordu haberlerde. Yani onlara var bize gelince salağa yat. Öğrenci meslektaşlarımızı gazlıyor sayın bakan. Malum. mayın eşşeklerine hala ihtiyaç var. Böyle bedava çalışacak enayileri ürkütmemek lazım. Ama en garibi kendisi de hekim olan bakan beyin yüzü hiç kızarmıyor. Ve bence daha da garibi, bu kepaze halimizi gören ve bizzat yaşayan bir kısım meslektaşlarımız hala bakan beyi şakşaklıyor. Bravo
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir