Medimagazin logo

Aşırı çalışan anestezistler cerrahi hastaları riske atabilir

Yeni bir çalışma raporuna göre, yorgun, aşırı çalışan anestezistler hastane hastalarının ölüm ve komplikasyon riskini artırıyor olabilir.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aşırı çalışan anestezistler cerrahi hastaları riske atabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Aynı anda birden fazla ameliyat için anesteziyi yöneten ve her bir operasyonda görev alan düşük çömez anestezi klinisyenlerinin çalışmalarını denetleyen bir anestezi uzmanının olması nadir değildir.

Ancak 2010 ve 2017 yılları arasında 23 ABD hastanesinde 570.000'den fazla cerrahi vakadan elde edilen verilere göre, bir anestezi uzmanının aynı anda denetlediği ameliyat sayısıyla birlikte hastalar için risk artıyor.

Araştırmacılar, bir anestezi uzmanının aynı anda bir, iki, üç veya dört vakayı yönettiği durumları karşılaştırdı.

Çalışma yazarları, genel olarak vakaların yaklaşık %5,2'sinin ölüm, kanama, enfeksiyon veya organ yaralanmasını içerebilecek bir tür ameliyat sonrası komplikasyonla sonuçlandığını söyledi.

Ancak, bir anestezi uzmanının üç ila dört ameliyatı yönettiği durumlarda, bir veya iki örtüşen ameliyat için %5,06 olan komplikasyon oranından yaklaşık %14 daha yüksek olan %5,75'lik bir komplikasyon oranı vardı.

Yeni çalışma 20 Temmuz'da JAMA Surgery dergisinde yayınlandı .


 


 

anestezist
Yorum (7)
Mehmet çimen
bizde bunun iki katı bakıyoruz yazıda yazdık sonuç yok buraya neden yazdık çünkü normal yolla sorunlarınıza çözüm olmaz türkiye'de.
2
Cevapla
Has Odabaşı
aşırı çalışan diğer hekimleri düşünemiyorm..................
2
Cevapla
dr
sanki devlet üniversitelerinde çok süper ücretler var da yök onun derdine mi düşmüş. dr. öğretim üyesi uzman doktor , devlet hastanesindeki uzman doktordan 3000 tl az maaş alıyor. üniversitede akademisyenler hekimde olsalar herhangi bir nöbet ücreti alamiyor. bunlari dert etsi̇n sayin yök
2
Cevapla
Dr house
aşırı çalışan radyologlar için de aynı durum geçerli
2
Cevapla
dr
atabilir, olabilir, taş düşebilir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir