Medimagazin logo

Ankara ve Cerrahpaşa birinciliği paylaştı

Türkiye Klinikleri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması yapıldı. Altmış ve üzeri puan alan adayların fakültelerine göre başarı sıralamasında Ankara ÜTF ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ilk sırada yer aldı. Yarışmada İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Dr. Adem Atıcı birinci, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden İnt. Dr. Serkan Asil ikinci ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İngilizce Tıptan İnt. Dr. Engin Yosma üçüncü oldu.
Ankara ve Cerrahpaşa birinciliği paylaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Klinikleri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması'nın başarı sıralamasında birinciliği bu yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi  paylaştı.

Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması'nın 29’uncusu 10 Nisan 2011 tarihinde yapıldı. Toplam 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 29’uncu Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması'nda bu yılın birincisi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Dr. Adem Atıcı olurken; ikinciliği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden İnt. Dr. Serkan Asil, üçüncülüğü ise yine İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden İnt. Dr. Engin Yosma elde etti.

 

Ankara ve Cerrahpaşa Tıp birinci

Altmış ve üzeri puan alan adayların fakültelerine göre başarı sıralamasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ilk sırada yer aldı. Toplam 102 yarışmacının 60 ve üzeri puan aldığı sıralamada bu iki fakülteyi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi takip ederken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sırada yer aldı. Dokuz Eylül, Erciyes, Eskişehir Osmangazi, Gazi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakülteleri de eşit sayıda yarışmacıyla ilk 10 sırada yerini aldı.

 

 

İlk üçün puanları

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Dr. Adem Atıcı temel bilimlerde 85.25, klinik bilimlerde 73.75 net çıkararak birinci oldu. Dr. Adem Atıcı temel bilimlerde 71.50, klinik bilimlerde ise 71.19 puan aldı.

28. Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması'nda ikinci olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden İnt. Dr. Serkan Asil temel bilimlerde 82.75, klinik bilimlerde 75.00 net çıkardı. İnt. Dr. Serkan Asil’in temel bilimler puanı 70.68, klinik bilimler puanı 70.83 oldu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İngilizce Tıp’tan İnt. Dr. Engin Yosma ise temel bilimlerde 85.25, klinik bilimlerde 67.50 net çıkararak üçüncülüğü elde etti. İnt. Dr. Engin Yosma temel bilimlerden 70.30, klinik bilimlerdende 69.19 puan aldı.

 

“Üst düzey sorulardı”

Türkiye Klinikleri 29’uncu Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması 1’incisi Dr. Adem Atıcı, Türkiye Klinikleri tarafından geleneksel hale getirilen Ulusal Tıp Bilimleri yarışmasını önceki yıllarda da duyduğunu, ancak bu yıl katılma fırsatı bulduğunu ifade ederek. “Bu yarışmada sorulan soruların diğerlerinden daha farklı, detaylı ve daha zor olduğunu duymuştum. Daha önceki yarışmalara katılanların yorumlarını okuyunca yarışma daha çok ilgimi çekti. Benim için farklı bir sınavdı. Yan dal sınavlarında ya da kitaplarda olmayan soru formatları vardı. Sorular bilginizi ölçerken, bir yandan da sizi bilgilendirmeye yönelik olarak hazırlanmıştı.  Genel anlamda soruları TUS’tan ve bizim  okuldaki sınavlarda gördüklerimizden sorulardan daha üst düzeydeydi” dedi.

 

“Şıklar zorladı”

İnt. Dr. Serkan Asil ise temel bilimler bölümünde özellikle anatomi konusunda çok güzel sorular sorulduğu söyleyerek “Bazı cevapların kitaplardakilerle çeliştiği sorular oldu. Ancak farklı kaynaklarla karşılaştırdığım zaman Türkiye Kliniklerinin sorusunun doğru olduğunu gördüm. Fakat söylediğim gibi benim çalıştığım kaynakta farklı cevaplar vardı. Daha sonra fizyolojiye geçtiğim zaman  orada da  bana göre oldukça özenli hazırlanmış sorular vardı. Bilhassa farmakolojide benim çalıştığım kaynaklarda bazı soruların cevapları yoktu. O nedenle biraz zorlandım. Bazı sorularda ise  iki şık arasında kaldım. Bunda da benim işaretlediğim şıklar doğru çıktı” diye konuştu.

Klinik bölümlerde sorulan soruların kendisine daha zorlayıcı geldiğini sözlerine ekleyen İnt. Dr. Serkan Asil, geçmiş yıllardaki sorulara da bakınca, bu yılki yarışmada soruların değil, şıkların daha zor olduğunu gördüm. Şıklarda elemek zor oluyor” dedi.

Dr. Asil yarışmaya katılmadan önce Türkiye Klinikleri’nin daha önceki sınavlarının sorularını çözdüğünü sözlerine ekleyerek, yarışmanın TUS hazırlığı için önemli katkı sağladığını ifade etti. Asil, “Bence TUS’a hazırlanan, derece düşünen insanlar için bu yarışma çok faydalı olacaktır. Çünkü soruların formatı, bildiğimiz, alışık olduğumuz soru formatından farklı. Bu da kendinizi zorlamanızı, bilgilerinizi  tazelemenizi sağlıyor. Diğer arkadaşların da bu yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

“Dershane sorularından farklı”

Türkiye Klinikleri 29’uncu Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması 3'üncüsü İnt. Dr. Engin Yosma da, soruların dershane sorularından oldukça farklı olduğunu belirterek, “Oldukça kaliteli sorular vardı. Soruları Aralık TUS’una yakın buldum. Yarışmada sorulan sorular bir yerde merakımı da uyandırdığı için, geçmiş yılların sorularını da incelemek ihtiyacı duydum. İnternetten bakarak bu soruları da inceledim” dedi.

Temel bilimler ile ilgili soruları daha kolay çözdüğünü ifade eden İnt. Dr. Engin Yosma, “Ben temel bilimlerle ilgili soruları daha rahat yaptım. Ancak bu kolay sorulardı anlamında değil. Soruların içerisinde çok kaliteli, zor olanlar da vardı. Sınavdaki sorular sayesinde keşfettiğim bilgiler de oldu. Böylece sınav içerisinde birtakım bilgiler de edinmiş oldum. Klinik bilimler ile ilgili sorularda biraz daha fazla zorlandım. Hiç görmediğim bilgiler vardı. Daha sonra onları araştırdım. Önceden tecrübe etmediğim bir sınav türü oldu. Bir yerde, daha çok araştırmaya da teşvik edici oldu diyebilirim”şeklinde konuştu.

 

ankara
ve
cerrahpaşa
birinciliği
paylaştı
Yorum (4)
Cemal Geçkin
Aferin! Ne kadar övünseniz az!! Kim tutar sizi!!!
0
Cevapla
Tarık Bengüç
Ankara ve Cerrahpaşa tıp fakülteleri gerçekten çok iyi nitelikli kalifiye doktor yetiştiriyor.İşin içindeki herkes bunu görür ve onaylar.
0
Cevapla
serkan kemer
ah-vah! nerede benim gülhanem?
0
Cevapla
selçuk önce
Ege Ünv. Tıp Fakültesini ilk 3 ün içinde görmek memnuiyet verici..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir