Medimagazin logo

Aile hekimlerinin sorunları Ankara’da masaya yatırıldı

Aile hekimlerinin bir araya gelerek kendi deneyimlerini paylaştığı ve güncel konuları masaya yatırdığı Ankara Aile Hekimliği Kongresi sona erdi. Kongreye ilişkin açıklama yapan Kongre Başkanları Ceren Gökçe ile Türkü Yağmur Nehir, "Kongremizin hedefi, aile hekimleri arasında iletişimi güçlendirmek, bilgi paylaşımını teşvik etmek ve aile hekimliğinde karşılaşılan sorunlara çözüm aramaktı. Bu hedefimize ulaşmada başarılı olduğumuza inanıyoruz." dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aile hekimlerinin sorunları Ankara’da masaya yatırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ankara Aile Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen Ankara Aile Hekimliği Kongresi’nin(ANKAKON)11’incisi 6- 8 Ekim  tarihlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Alanında uzman konuşmacıların, yeni gelişmeleri ve güncel bilgileri paylaştığı kongrede, aile hekimleri de sahada karşılaştıkları vakaları, sorunları ve çözüm önerilerini tartışma olanağı buldu.

Kongreye ilişkin açıklamalarda bulunan Kongre Eş Başkanları Ceren Gökçe ile Türkü Yağmur Nehir, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ev sahipliği yaptığı 11. Ankara Aile Hekimliği Kongresi’nin, büyük bir katılımla gerçekleştiğini dile getirdiler.

Kongrenin ilk gününde, interaktif kurslar düzenlendiğini ifade eden Gökçe ile Nehir, alanında uzman kişiler tarafından verilen bu kursların, katılımcılara yeni bilgiler sunmanın yanı sıra interaktif bir öğrenme deneyimi yaşattığını ifade etti.

“Toplumda farkındalık yaratmak istiyoruz”

Ayrıca, gerçekleştirilen 2 günlük yoğun bilimsel program programda, Ankara'dan ve diğer illerden gelen aile hekimlerinin kendi deneyimlerini paylaşmak ve güncel konuları tartışmak üzere bir araya geldiğini ifade eden Gökçe ve Nehir kongreye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Kongrede, birinci basamakta aile sağlığı merkezinde kullanabileceğimiz pratik yöntemler ve son bilimsel gelişmeler hakkında sunumlar yapıldı. Aynı zamanda, aile hekimi arkadaşlarımız aralarında balon ve satranç gibi sosyal etkinlikler düzenleyerek bir araya gelme fırsatı buldular. Bu sayede, mesleki bilgi paylaşımıyla birlikte sosyal etkileşim de sağlandı.

Kongremizin hedefi, aile hekimleri arasında iletişimi güçlendirmek, bilgi paylaşımını teşvik etmek ve aile hekimliğinde karşılaşılan sorunlara çözüm aramaktı. Bu hedefimize ulaşmada başarılı olduğumuza inanıyoruz.

Kongremizde katılımcıların aktif katılımı sayesinde çok verimli tartışmalar gerçekleşti. Aynı zamanda, aile hekimliğinde güncel gelişmeleri takip etmek ve yeniliklere açık olmak için önemli bir platform sunuldu.

Bu kongremizin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyoruz. Sorunlara duyarlılık gösteren aile hekimi arkadaşlarımızın bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, gelecek için umut verici adımlar attığımızı gösteriyor.

Kongremize katılan değerli hocalarımızın ve tüm katılımcıların çabalarını ve katkılarını takdir ediyoruz. Aynı zamanda, sağlıkta şiddet gibi önemli bir konunun da gündeme geldiği bu kongreyle toplumda farkındalık yaratmak istiyoruz.”

ankara aile hekimligi dernegi
kongre
ankara aile hekimligi kongresi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir