Medimagazin logo

Aile hekimlerinin disiplin cezaları düzenlendi: 'Fiilleri alışkanlık haline getirmeleri' detayı

Kanun teklifi ile sözleşmeli aile hekimi ve sağlık çalışanlarına yapılan destek ödemesi ve disiplin cezaları yeniden düzenlenecek. Uyarma cezası alanlara destek ödemesi yapılmayacak, altı ay ve üzerinde kesinti gerektiren disiplin cezası verilmesi durumunda sözleşmeleri feshedilecek.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aile hekimlerinin disiplin cezaları düzenlendi: 'Fiilleri alışkanlık haline getirmeleri' detayı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklifle sözleşme ile çalıştırılan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına, halk sağlığının geliştirilmesine destek olmalarını, halkın birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmalarını ve düzenli hizmet sunmalarını teminen ödüllendirilmeleri ve motivasyonlarının artırılması amacıyla destek ödemesi yapılacak.

Aynı maddede sözleşmeli personele yönelik disiplin cezaları da yeniden düzenleniyor.

Buna göre, uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme ya da kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara üç ay süresince destek ödemesi yapılmayacak. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına bir sözleşme döneminde toplam altı ay ve üzerinde ödeme kesintisini gerektirir disiplin cezası verilmesi halinde aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının mevcut sözleşmeleri feshedilecek.

GEREKÇE

MADDE 25- Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının disiplin cezasına esas teşkil eden fiilleri alışkanlık haline getirmeleri sağlık kamu hizmetini ve halk sağlığının korunmasını sekteye uğratmaktadır. Maddeyle, halk sağlığının korunması ve kamu hizmetinin sürekliliği amaçlanmaktadır.

KANUN TEKLİFİ

MADDE 25- 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesinin on üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir. "Sözleşme ile çalıştırılan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına, halk sağlığının geliştirilmesine destek olmalarını, halkın birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmalarını ve düzenli hizmet sunmalarını teminen ödüllendirilmeleri ve motivasyonlarının artırılması amacıyla destek ödemesi yapılır. Bu ödeme, uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme ya da kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara üç ay süresince yapılmaz. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına bir sözleşme döneminde toplam altı ay ve üzerinde ödeme kesintisini gerektirir disiplin cezası verilmesi halinde aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının mevcut sözleşmeleri feshedilir." 

aile hekimi
aile sagligi merkezi calisanlari
kanun teklifi
Yorum (5)
Deli Dumrul
aile hekimleri "mazlummmmmm" değildir.......
7
Cevapla
İsmail yetenek
ceza puanı kalktı diye seviniyorduk.yeni düzenleme,ceza puanı uygulamasını aratacak gibi..
1
Cevapla
Maestro
mazlum değildir belki ama masummmmmmmm dur aile hekimleri.......
Cevapla
Muzdarip
ceza puanı uygulaması kalktı,demoklesin kılıcından kurtulduk diye seviniyorduk,kılıcı keskinleştirip geri boynumuza dayadılar belliki..
1
Cevapla
Dedektif
alışkanlık hâline getirdiğine kim karar verecekmiş.. tam da keyfi uygulamalar için konmuş bir hüküm: deli gömleğini giydir giydir infaz et.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir