KARABÜK-Aile hekimliğinde görevli Dr. Uğur Atalay tarafından geliştirilen sistem ile vatandaşlara verilen kartlarla aile hekimine gelen hastalar elektronik sıra sistemi ile muayene oluyor.
Safranbolu Kıranköy Aile Hekimliğinde görevli Dr. Seher Altundağ, 1 yıl önce kurdukları kartlı sistemden vatandaşların çok memnun olduğunu ifade ederek, "3 yıl önce burada başladığımızı aile hekimliğimizde günlük ortalama 150 -200'e yakın hasta giriş çıkışı oluyor. Bir takım karşılıklar ve sıra kavgaları oluyordu. Bu sıkıntıyı gidermek için aile hekimi sıra sistemini uygulamaya koyduk. Yaklaşık 1 yıldır uyguladığımız bu sistem ile hem biz hem de vatandaşlarımız oldukça memnun. Biz burada 3 hekim olarak çalışıyoruz ve hepimizde bilgisayar sistemi mevcut. Bir arkadaşımız izine gittiği zaman bile onun hastalarını biz kendi sistemimizde görerek onları da muayene etme şansımız var" dedi.
Aile Hekimi Dr. Uğur Atalay'ın uzun süre üzerinde uğraşarak yazılımı bilgisayarcı bir arkadaşı ile yaparak bu sistemi kurduklarını anlatan Dr. Seher Altundağ, şöyle konuştu: "Muayenelerin düzenli yapılması için çeşitli yöntemler araştırıldı. Elektronik çözüm bulma adına 6 ay gibi bir süre zarfında sistem kurularak kredi kartı kalitesinde bir kart vererek arkasında bulunan barkodlar her kişiye göre kodlandı. Hasta Aile Hekimliğine geldiğinden elektronik ortamda sıra alıyor. 65 yaş üstü, hamile ve engelli bir hasta geldiğinde ise sistem otomatik olarak onları birinci sıraya alıyor. Ayrıca, hamile bayan kartını okuttuğunda ekranda takibi gerektiren aşı günleri yer alıyor. Uzun süredir çok sağlıklı bir şekilde kullandığımız bu sistemden vatandaşlarımız oldukça memnun. Burada bir senedir uyguladığımız bu sistemi Dr. Uğur Atalay arkadaşımız hazırladığı tanıtıcı video ile proje Sağlık Bakanlığına sundu. Onlarda bu sistemden oldukça memnun kaldı."
Muayene olmaya gelen vatandaşlar ise uygulamadan çok memnun olduklarını herkesin sırasını bekleyerek muayene olduğunu söyledi.