Medimagazin logo

9. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi Martta yapılacak

Türk Hematoloji Derneği, Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi’nin dokuzuncusunu bu yıl 3-5 Mart 2016 tarihleri arasında Xanadu Otel, Antalya’da gerçekleştirecektir.
9. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi  Martta yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Kongre programında bu yıl JACIE Transplant Merkezleri Akreditasyon Hazırlık Kursu’nun üçüncüsü yapılacak. Ayrıca European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT) ile ortak olarak yapılan Hemopoietik Kök Hücre Transplantasyonu Hemşireliği Kursu’nun beşincisi de kongre bilimsel programı ile eşzamanlı olarak düzenlenecektir.

Kongrenin ilk günü açılış konferansında Ülkemizde Kemik İliği Naklinin tarihsel gelişimi ayrıntıları ile tartışılacaktır. İlk günde transplantasyonun temel konuları konusunda uzman konuşmacılar dinleyicilerle son gelişmleri paylaşacaklardır. Kongrenin ikinci günü düzenlenecek “Hematopoietik Kök Hücre Naklinde Paydaşlar Konuşuyor” oturumu ise kongrenin en ilgi çekici oturumu olmaya aday gibi görünmektedir. Bu oturumda T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nden yetkililer bizlerle birlikte olacak. Kongrenin son günü ise, yurtdışında yaşayan dört değerli bilim insanımız bizlerle Hemopoietik Kök Hücre Naklindeki yenilikleri paylaşacaklar. Ayrıca Almanya ve Fransa’dan da konuşmacılar aramızda olacaklardır. 

Kongrede ayrıca bir Anadolu Geleneği olan müzikle tedavi yöntemi ilk kez verilerle tartışılacak ve makamdan şifaya isimli bir dinleti yapılacaktır. İkinci gün ise geleneksel ödül töreni ve müzik dinletisi olacaktır.

Yetmiş beşin üzerinde tranplantasyon merkezine sahip ülkemizde hizmet kalitesinin ve bilimsel düzeyinin üst düzeyde olmasında derneğimizin yaptığı toplantıların katkısının büyü olduğunu düşünmekteyiz. Ulusal Kemik İliği Nakli kongremiz iki yılda bir yapılan ve güncel gelişmelerle birlikte sorunlarımızın paylaşıldığı ve çözüm arandığı bir toplantı olmaktadır. Hemşirelerimiz, veri yöneticilerimiz, kooordinatörlerimiz, aferez çalışanlarımız ve hekimlerimizle birlikte sosyal programı güçlü bir kongre gerçekleştirmek için yoğun çaba içindeyiz. Bu çabalarımız paylaşmamız dileği ile kongremizde görüşmek üzere, saygılarımızla.

THD Yönetim Kurulu ve Kongre Organizasyon Kurulu


 

Türk Hematoloji Derneği Uygulamalı Aferez Eğitimi Yapıyor.

 

Uygulamalaı Aferez Eğitimi Türk Hematoloji Okulu kapsamında 6-7 Şubat 2016 tarihinde Antalya’da yapılacak. Türk Hematoloji Okulu (THO) Programı ile Hematoloji Yan Dal Uzmanlık eğitimi alan uzman doktorlara standart bir temel hematoloji vermeyi amaçlayan bir projedir ve 2008 yılından bu yana başarı ile yürütülmektedir.

 

THO, hiçbir firma sponsorluğu almadan tümüyle dernek gelirleriyle düzenlenmekte. Üç yıl süren bu programın, hematoloji yan dal öğrencilerinin bilimsel açıdan temel hematoloji eğitimi alması ve sosyal olarak da birbirlerini tanıma ve tartışma ortamları olması gibi temel hedefleri vardır.

 

THO’nun üçüncü döneminin üçüncü kursunun teması “Uygulamalı Aferez Eğitimi” olacaktır. Gerek verici afrezi ve gerekse terapötik aferez konusundaki ana başlıklar konuşulacak ve yarım günlük uygulamalı eğitim yapılacaktır.

 

Kursta Hemodiyaliz-Hemaferez-Hemofiltrasyon Çalışma Prensipleri, Erişkin Hemaferez Endikasyonları, Pediatrik Hasta Grubunda Aferez Uygulamaları, Terapötik Plazmaferez  Uygulamaları, Eritrositaferez uygulamaları, Trombositaferez Uygulamaları, Kök Hücre Aferezi, Fotoferez Uygulamaları, Granulosit Aferez Uygulamaları, Aferez Komplikasyonları, Hücre Manipulasyonları ve Kök Hücre Dondurma Saklama Eritme İnfüzyon gibi konu başlıklarında bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

 

7 Şubat 2016 Pazar günü ise katılımcıların da pratik uygulama yapabildiği ayrı salonlarda, eğitici ve teknisyenlerle eğitim gerçekleştirilerek, pratik uygulamalar sonrası ise olgu sunumları üzerinde tartışmalar yapılacaktır.

 

kemik iligi nakli
kok hucre transplantasyonu
muzikle tedavi
tranplantasyon
thd
turk hematoloji dernegi
aferez
turk hematoloji okulu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir