Medimagazin logo

12. EKMUD Bilimsel Kongresi Antalya'da düzenleniyor

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) tarafından düzenlenen 12. EKMUD Bilimsel Kongresi, 18 Mayıs'ta Antalya’da başladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
12. EKMUD Bilimsel Kongresi Antalya'da düzenleniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Belek Turizm Merkezi'nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen kongreye yurt içinden ve dışından 836 enfeksiyon hastalıkları asistanı, uzmanı ve öğretim üyesi katıldı.

Katılımcılar arasında Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın da yer aldı.

Kongrede Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) ve EKMUD ortaklığında “Sepsis ve Bağışıklığı Baskılanmış Bireylerde Günümüzde Yaşanan Zorluklar” başlıklı bir mezuniyet sonrası eğitim kursunun yanı sıra  HIV tanı ve tedavisi, viral hepatit yönetimi, febril nötropeni, bilimsel makale hazırlama gibi farklı konularda kurslar da düzenlenecek.

Kongreye ilişkin konuşan Türkiye EKMUD Genel Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, “Enfeksiyonla Mücadelede El Ele” sloganıyla yoğun bakım enfeksiyonları, antibiyotik direnci, diyabetik ayak enfeksiyonları, HIV, Hepatit B ve C, erişkin aşılaması, tüberküloz, yaşlılarda görülen enfeksiyonlar ve enfeksiyon hastalıklarında yapay zekanın yeri gibi çok sayıda konunun ele alınacağını söyledi.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanlık alanında yaşanan sorunların da tartışılacağı kongre, katılımcılarına bilgilerin güncellenmesi ve tecrübe paylaşımını da sağlayacak.

ekmud
antalya
turkiye enfeksiyon hastaliklari ve klinik mikrobiyoloji uzmanlik dernegi
kongre
12 ekmud bilimsel kongresi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir