Medimagazin logo

10 gün içinde ikinci defa ayaktan başvurularda 2. başvuru faturalandırılamayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) değişikliğe gitti.
10 gün içinde ikinci defa ayaktan başvurularda 2. başvuru faturalandırılamayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ayaktan tedavilerde hastanın aynı sağlık kurumunda acil servislere müracaatları hariç olmak üzere aynı branşa, ayaktan ilk müracaatını takip eden 10 gün içinde ikinci defa ayaktan başvurması halinde ikinci müracaatıyla ilgili Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi'nde yer alan tutar faturalandırılamayacak.

Ayaktan başvurularda ilave olarak faturalandırılabilecek işlemlerde şu hususlara uyulacak:

''İşlemin Tanıya Dayalı İşlem Listesi'nde yer alması halinde bedelleri 'Tanıya Dayalı İşlem Üzerinden Ödeme' yöntemiyle faturalandırılacak. Bu işleme ilişkin 'Tanıya Dayalı İşlem Bedeli'ne dahil olmayan tıbbi malzeme ve ilaç bedelleri ayrıca faturalandırılabilinecek.

 

İşlemin sadece Sağlık Kurumları Puan Listesi'nde yer alması halinde Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi'nde yer alan tutarlara ilave olarak işlem bedeli ve bu işlemle ilgili ilaç ve tıbbi malzeme bedelleri ayrıca faturalandırılabilinecek.

Üçüncü basamak resmi sağlık kurumları tarafından Ayaktan Başvurularda İlave Olarak Faturalandırılabilecek İşlemler Listesi'nde yer alan işlemler, işlem puanlarına yüzde 10 oranında ilave edilerek faturalandırılacak.

Tanıya Dayalı Ödeme Listesi işlem puanlarına, yatak bedeli, yatış dönemindeki muayeneler ve konsültasyonlar, operasyon ve girişimler, anestezi ilaçları, kan ürünleri hariç ilaçlar, kan bileşenleri, sarf malzemesi, anestezi bedeli, laboratuvar, patoloji ve radyoloji tetkikleri, tıbbı zorunluluk halinde refakatçi bedeli işlemleri gibi tanı ve tedavi kapsamında tüm işlemler dahil olup ayrıca faturalandırılamayacak.

Hastanın taburcu olduktan sonraki, aynı sağlık kurumundaki aynı branşta; 10 gün içerisinde yapılan ilk kontrol amaçlı muayeneler ve bu muayene sonucunda gerekli görülen rutin biyokimyasal, bakteriyolojik, hematolojik, kardiyolojik ve radyolojik tetkikler tanıya dayalı ödeme işlem puanına dahil olup ayrıca faturalandırılmayacak.

10
gün
içinde
ikinci
defa
ayaktan
başvurularda
2.
başvuru
faturalandırılamayacak
Yorum (4)
Dr
Sistemin son çırpınışları özel hasteneleri finanse etmek için halkımıza dunyanın en pahalı benzinini kullandiriyorsunuz
2
Cevapla
e.t.
çok doğru.sadece katılmadığım sistemsizliğin son çırpınışları.Ne yaparsanız yapın sistemin çöktüğünü hep beraber görüyoruz ve göreceğiz.Puanla,performensla iş parça başı iş görmeye benzer. bu metotlar kapitalizmin doğduğu sanayi devrimi sonrası kurucularının(Taylor gibi)önerdikleri ve uyguladıkları yöntemlerdir.Bakanlık yeni bir icat etmiyor, kapitalist sağlık sistemini "vahşice" uygulamak için her yolu deniyor.Doktorlar ve diğer çalışanlar artık gerçekleri görün.Sistem ucube,ürün demode.Sonuç hüsran.Bu gemi su alıyor ve hepimiz içindeyiz maalesef.
2
Cevapla
Seda AVCI
Aynı doktora 10 gün içerisinde 2.kez başvurularda kontrol muayenesi olarak kabul edilip tamamen ücretsiz mi işlem yapılacak? Eğitim araştırma hastanesi (devlet) Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler
18
Cevapla
Markhabo karimova
op dk yeşim darola gitdim 450 tl muayene uçter odedim 6 günü ultragsiyona gitdim 10 gün geçmeden katilim payi istediler odemeyince kontrol yapmadi ve klinikden kovdular ilaçlar aksatildil özel klinikiz biz diyorlar ben 10 gün geçmedi katilim uçreti alinmas dedim biz size kontrol yapmayiz dediler.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir