Medimagazin logo

Yeni pıhtılaşma önleyici ilacın atriyal fibrilasyonu olan kişilerde kanamayı azalttığı bulundu

Amerikan Kalp Derneği'nin 2023 Bilimsel Oturumlarında sunulan AZALEA-TIMI 71 çalışmasından elde edilen son bulgular, deneysel bir pıhtılaşma önleyici ilaç olan abelacimabın inme riski taşıyan atriyal fibrilasyonlu (AFib) bireylerde kanamayı önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yeni pıhtılaşma önleyici ilacın atriyal fibrilasyonu olan kişilerde kanamayı azalttığı bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Philadelphia'da gerçekleştirilen bu çığır açan araştırma, kardiyovasküler bilim ve klinik uygulamada çok önemli bir noktaya işaret ediyor.

Çalışmada, aylık enjeksiyonlar yoluyla 90 mg veya 150 mg dozlarında abelacimab uygulanan 1.287 katılımcı yer aldı. Bu uygulama günlük oral antikoagülan rivaroksaban ile karşılaştırıldı. Bir faktör XI inhibitörü olan abelacimab, tipik olarak hastaneye yatmayı gerektirecek kadar şiddetli olan majör kanama ataklarında kayda değer bir azalma gösterdi. Spesifik olarak, abelacimab rivaroksaban ile karşılaştırıldığında majör kanamayı 150 mg dozda %67 ve 90 mg dozda %77 oranında azalttı.

Deneme, olumlu sonuçların çokluğu nedeniyle erken durduruldu

Faktör XI inhibitörlerini mevcut standart oral antikoagülanlarla karşılaştıran bugüne kadarki en kapsamlı ve en uzun çalışma olarak yürütülen AZALEA-TIMI 71 çalışması Eylül 2023'te zamanından önce durduruldu. Bağımsız Veri İzleme Komitesi'nin tavsiyesine dayanan bu karar, rivaroksaban ile karşılaştırıldığında abelasimab ile kanamada "ezici bir azalma" gözlemlenmesinin ardından alındı.

AFib yönetiminde önemli bir değişim

Çalışmanın başyazarı ve kardiyoloji alanında tanınmış bir isim olan Dr. Christian T. Ruff, abelacimab'ın AFib hastalarında inmenin önlenmesi için son derece güvenli bir antikoagülan olma potansiyelini vurguladı. 

Çalışmanın bulguları, geleneksel antikoagülan tedavilere daha etkili ve daha güvenli bir alternatif sunarak AFib yönetiminde önemli bir değişime işaret ediyor.

amerikan kalp dernegi
atriyal fibrilasyon
abelacimab
afib
Yorum (1)
hasan
medimagazinin yeni bilimsel çalışmalar hakkında bilgi vermesi çok yararlı. bahsedilen araştırmayı inceledim, bilimsel çalışmalarda bir çığır saçıyor. sanki fxa inhibitörleri bile çok yakında eski ilaçlar olacak gibi. teşekkürler medimagazin.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir