Medimagazin logo

Yarışma birincisi Ankara’dan

Türkiye Klinikleri 15. Ulusal Dermatoloji Yarışması, GlaxoSmithKline (GSK) sponsorluğunda Gaziantep’te düzenlendi. Yarışmada, Ankara Çubuk Devlet Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Ahu Yorulmaz birinci, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Tuğba Falay ikinci, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Erhan Ayhan da üçüncü oldu.
Yarışma birincisi Ankara’dan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep Şehit Kamil Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 24’üncü Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde düzenlenen Türkiye Klinikleri 15. Ulusal Dermatoloji Yarışması’na 74 dermatolog katıldı. İlk üç dereceyi Ankara ve İstanbul’dan katılan yarışmacılar paylaştı.

Yarışma Komisyonu Başkanlığını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Gürer’in yaptığı yarışma soruları, Türkiye’deki tıp fakülteleri ve Sağlık Bakanlığı eğitim hastaneleri dermatoloji kliniklerince hazırlanan sorular içerisinden, klinikler arası dengeli dağıtım göz önünde bulundurularak belirlendi.

GlaxoSmithKline sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, Ankara Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Ahu Yorulmaz 23 netle birinci olurken, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Tuğba Falay 20 netle ikinci, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Erhan Ayhan da 19 netle üçüncü oldu.

 

Uzm. Dr. Yorulmaz: “Motive edici bir yarışma”

Türkiye Klinikleri 15. Ulusal Dermatoloji Yarışması Birincisi Ankara Çubuk Devlet Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Uzm. Dr. Ahu Yorulmaz, yarışmada 40 soru sorulduğunu belirterek, soruların oldukça iyi hazırlanmış olduğunu ve daha çok pratik bilgiyi ölçmeye yönelik olduğunu gözlemlediğini söyledi. Günlük pratikte çok fazla karşılaşılmayan vakalara yönelik sorulara da yer verildiğini ifade eden Yorulmaz, “Sorular bilgileri iyi bir şekilde ölçebilecek tarzda titizlikle hazırlanmıştı. Doğrusu üzerinde düşündüğüm, zorlandığım sorular da vardı. Özellikle günlük pratikte çok fazla karşılaşmadığımız sorulara yer verilmiş olması bilgilerimizi tazelememiz açısından oldukça yararlı oldu.” dedi.

Yarışmada hem teorik hem de pratik konulara yönelik sorular sorulduğunu sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Ahu Yorulmaz, teorik soruların ağırlıklı olduğunu belirtti. Yorulmaz, bu tür yarışmaların eğitime de önemli bir katkı sağladığını ifade ederek, “Bu tür yarışmaların her zaman olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten Türkiye’deki eğitim sistemi de buna dayalı. Türkiye gibi ülkeler için olması gereken bir şey. Çünkü başka türlü bir yere gelemiyorsunuz. Hani herkesin çok eleştirdiği üniversite sınavları olsun veya tıpta uzmanlık sınavları olsun ben her zaman bu sınavların yapılması gerektiği düşüncesindeyim. Ülkemizde bir yerlere gelebilmek için sadece çalışmak yetmeyebiliyor, başka faktörler de etken olabiliyor. Çalışan her zaman hakkını alamayabiliyor. Üniversite sınavına da girdim, TUS’a da girdim. Her ikisinde de çok çalıştım. Bizler ancak çalışarak bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Belki ileriki yıllarda ileri akademik seviyeler için de sınav yapılacak. Ben sınav yapılmasından yanayım.” dedi.

Türkiye Klinikleri tarafından düzenlenen yarışmanın teşvik edici bir işlevi bulunduğunu söyleyen Yorulmaz, yarışmaya daha önce katılmadığını ve internet sitesi üzerinden takip ettiğini söyledi. Uzm. Dr. Ahu Yorulmaz bu yıl ilk kez yarışmaya katıldığını ifade ederek, “Yarışma çalışmaya teşvik edici, motive edici bir yapıya sahip. Böylelikle eğitime de katkı sağlamış  oluyor.” diye konuştu. Türkiye Klinikleri 15. Ulusal Dermatoloji Yarışması Birincisi Uzm. Dr. Yorulmaz, yarışmada sorulan soruların konu dağılımı olarak oldukça özenli bir şekilde hazırlandığını ve bu özenle hazırlanan 40 sorunun bilgiyi ölçmek için yeterli olduğunu söyledi. 

Yarışma organizasyonu konusunda da görüşlerini dile getiren Yorulmaz, kongre süresince çeşitli defalar yarışma duyurusu yapıldığını, ayrıca internet üzerinden de aynı duyurunun yayımlandığını ifade etti. Uzm. Dr. Yorulmaz,  yarışma süresince herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, gerek salon şartları gerekse görevli kişilerin rahat bir yarışma gerçekleşmesi için gösterdikleri çabanın dikkate değer olduğunu söyledi.

 

Dr. Falay: “Olguya yönelik sorular daha çok olmalı”

GSK sponsorluğunda Türkiye Klinikleri tarafından gerçekleştirilen 15. Ulusal Dermatoloji Yarışması’nda ikincilik derecesi alan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Tuğba Falay, yarışmada 40 soru sorulduğunu ve kolay sorular olmadığını belirterek, asistan olduğunu, dolayısıyla henüz görmediği konulardan sorularla da karşılaştığını ifade etti. Yarışma sorularının daha çok teoriye yönelik olarak hazırlanmış olduğunu düşündüğünü kaydeden Falay, “Yarışmada olguya yönelik sorulara ağırlık verilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Daha çok teoriye yönelik sorular vardı. Yarışmada 40 soru soruldu ve bunları yanıtlamamız için 30 dakika süre verildi. Bence bu süre soruların yanıtlanabilmesi için yeterliydi.” dedi

Türkiye Klinikleri tarafından gerçekleştirilen yarışmanın katılımcıların bilgilerini test etme ve üzerine eğilmeleri gereken konuları görebilmeleri açısından olumlu bir etki sağladığını sözlerine ekleyen Dr. Tuğba Falay, kliniklerinde de ayda bir sınav olduklarını belirterek, “Sürekli bir sınava girme durumunda olduğumuz için bu tür yarışmalar bizi çalışmaya teşvik ediyor. Belki başarılı olmamızı da bu sürekli tekrar etme durumumuz sağlıyor. Dolayısıyla bu tür yarışmalar ve sınavları eğitime katkı sağlayıcı ve yararlı buluyorum.” diye konuştu.

Ulusal kongrelere katıldığı sürece yapılan bu yarışmalara da katılmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Falay, çevresindeki tanıdıklarına da yarışmaya katılmaları için tavsiyede bulunacağını kaydetti.

Yarışmanın yapılacağını kongre süresince yapılan duyurular ve standlara asılan ilanlardan öğrendiğini ifade eden Dr. Tuğba Falay, yarışma süresince herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyerek, “Yarışma organizasyonu oldukça iyiydi. Salona girdiğimizde ihtiyacımız olan her şey hazır bir şekilde bizi bekliyordu. Yarışma ile ilgili görevliler salonu girmemizden itibaren bizlerle yakından ilgilendiler. Yarışma ile ilgili tüm sorularımızı yanıtlayarak rahat bir yarışma geçirmemizi sağlamak için ellerinden geleni yaptılar. Yarışma organizasyonu iyi hazırlanmıştı.” diye konuştu.

 

Dr. Ayhan: “Daha önce de katılmıştım”

Yarışmanın üçüncüsü, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden Dr. Erhan Ayhan, yarışmada 40 soru sorulduğunu ve bunları yanıtlamak için 30 dakika süre verildiğini belirterek bu sürenin kendisi için yeterli olduğunu ifade etti. Soruların ileri düzey bilgi gerektiren özenle hazırlanmış sorular olduğunu ve bir kısım soruların kendisini zorladığını sözlerine ekleyen Dr. Erhan Ayhan, “Daha önce de bu sınava katılmıştım, ancak o zaman istediğim gibi bir başarı elde edememiştim. O sonuç benim için teşvik edici olmuş, daha çok çalışmaya motive etmişti. Bu yılki sınava katılarak üçüncü oldum. Çalışmamın mükâfatını almış olmak beni mutlu etti.” dedi.

Bu tür yarışmaların katılımcıların bilgilerini tazelemeleri ve daha çok eğilmeleri gereken konuları görmeleri açısından önem taşıdığını söyleyen Dr. Ayhan, çevresinde bulunan kişilere de yarışmaya katılmalarını tavsiye ettiğini, kendisinin de daha sonra yapılan yarışmalara katılmaya devam etmeyi düşündüğünü ifade etti.

Yarışmadan, kongre sırasında sık sık yapılan duyurular sayesinde haberdar olduğunu söyleyen Dr. Ayhan, sınav süresince herhangi bir sıkıntı yaşamadığını belirterek, “Sınav süresince ihtiyacımız olan her şey görevlilerce bize sunuldu. Sınav salonundaki görevliler sürekli bizlerle ilgilenerek sınavı rahatça tamamlayabilmemiz için ellerinden geleni yaptılar. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Yarışmanın yapıldığı salon da oldukça rahat ve yeterli idi. Yarışma oldukça iyi organize edilmişti. Rahat bir şekilde soruları yanıtladık.” diye konuştu.

Türkiye Klinikleri 15. Ulusal Dermatoloji Yarışması üçüncüsü Dr. Erhan Ayhan, sözlerini “Sonuç olarak bu sınav son derece zor ve özel çalışma gerektiren bir sınav. Doçentlik sınavına hazırlanan meslektaşlarımız bile kendilerini denemek amacıyla bu sınava girmektedir. Sınavda üçüncü olduğum için şaşırdım ve çok mutlu oldum. Bir sonraki sınavlara yine girmeyi düşünüyorum. Daha çok teorik ağırlıkta bir sınav oldu. Pratik sorulara daha çok yer verilmeli diye düşünüyorum. Sınav şartları son derece iyiydi ve katılımın fazla olması için çok uğraşıldı. Bu sınava girmemi sağlayan, eğitimime büyük katkısı olan, dermatolojiyi sevdiren, samimiyetiyle hocadan çok arkadaş gibi gördüğüm Sevgili Hocam Prof. Dr. Sema Aytekin’e sizin aracılığınızla en içten teşekkürlerimi sunmak isterim.” diyerek tamamladı.

yarışma
birincisi
ankara’dan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir