Medimagazin logo

Yanlış teşhis konan hasta: Hukuk mücadelesi vereceğim

Isparta’da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası doktora giden ve Multipl Skleroz (MS) teşhisi konulan hastanın yıllar sonra MS hastası olmadığı ortaya çıktı. Kullandığı ilaçlar yüzünden yürüme, görme ve işitme problemleri yaşayan Mehmet Ulupınar, hakkını arıyor.
Yanlış teşhis konan hasta: Hukuk mücadelesi vereceğim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Isparta’da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası doktora giden ve Multipl Skleroz (MS) teşhisi konulan hastanın yıllar sonra MS hastası olmadığı ortaya çıktı. Kullandığı ilaçlar yüzünden yürüme, görme ve işitme problemleri yaşayan Mehmet Ulupınar, hakkını arıyor.

Dört yıl buyunca MS tedavisi görüp ilaç kullanan Mehmet Ulupınar’ın bu süre içinde gözleri görmez, kulakları işitmez oldu. Geçirdiği ikinci bir kaza ile kalça kemiği kırılan Ulupınar’a, ortapedi doktoru MS olmadığını söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılan tetkiklerde dört yıl sonra MS hastası olmadığını öğrenen Ulupınar, ilaçları bıraktı, göz ve kulağında yüzde 60 oranında düzelme oldu. bimer’e başvuran Ulupınar, şimdi hukuk mücadelesine başlıyor.

2008 yılında Kurban Bayramı arefesinde traktör kazası geçiren Mehmet Ulupınar, traktörün altından kendi imkanıyla çıktı. Ancak olayın şokunu üzerinden atamadı. Bayram tatili bitince Isparta Devlet Hastanesi’ne başvuran Ulupınar, beyin cerrahına sevk edildi.

Hastanede filmlerinin çekildiğini kaydeden Ulupınar, "Beyin cerrahı bana kazadan dolayı belimin kaydığını, bunun ciddi durum olmadığını, ameliyat gerekmediğini söyledi. 3-4 ay içinde verdiği ilaçları kullandığımda geçeceğini beyan ettiler. İlaçları kullanmaya başladım. Bu sırada boynumda ve omzumda ağrılar oluştu. Bunun için yeniden aynı hekime başvurdum ve nörolojiye sevk etti. Nöroloji MR istedi. MR sonuçlarına göre bana MS şüphesi teşhisi konuldu. Antalya’dan gelen MS birimi hemşiresi tedavi için gereken enjeksiyonların nasıl kullanacağımı gösterdi. İlaçları kullanmaya başladıktan sonra bende görme, işitme ve yürüme kaybı meydana geldi. İlaçları kullandıkça bu durum daha ileri gitti. Devlet Hastanesi’ne sürekli kontrole giderken bir de kortizon uygulaması için hastanede yataklı tedavi almaya başladım.

Kortizon aldıktan sonra 11 kilo daha aldım. Şikayetlerimde hiç bir düzelme olmadı. Hatta daha kötüye gittim. Sonra tedavi aldığım Nöroloji Uzmanı hekimi tayinini istemiş. Başka hastaneye gitmiş. 4 yıl boyunca MS için tedavi gördükten sonra başka nöroloji uzmanlarına göründüm. Onlar da ayın ilaçlara devam etmemi istediler. İlerleyen süreçte yürürken düştüm kalçam kırıldı. Bunun üzerine ortopediye gittim. Kalça protezi takıldı. Bu sırada ilaçlara devam ederken durumum daha da kötüleşti. sağlık durumu o kadar kötüye gitmişti ki yürüteçle yürüyordum. Bildiğiniz yatalak hastaydım. Hatta hasta bezi kullanıyordum" dedi


MS OLMADIĞIMI ÖĞRENDİM
Ortopedi hekiminin bu durumun kullandığı ilaçlardan kaynaklanabileceğini, MS olup olmadığını araştırmasını istediğini ileten Ulupınar, "Bunun üzerine Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ni gittim. Profesöre anlattığımda bana yeterli tetkik yapılmadan teşhis konulduğunu söyledi. Gerekli tetkikler yapıldı. MS olmadığıma dair sonuç geldi. Kullandığım ilaçlar kesilince sağlığımda düzelme başladı. Sağ gözümde ve sağ kulakta yüzde 30 düzelme oldu. Sol göz ve sol kulakta yüzde 60’larda düzeldi. Teşhis konulmadan önce hiç bir sorunumun olmadığını öğrendim. Benim hastaneye gitme sebebim boynu ve omuz ağrılarıydı. Bu ağrılar halen sürüyor ve halen geceleri uyuyamıyorum. Bunun sebebini bilmiyorum. Omuz ve boyundaki ağrılarıma çare bulunması için de nereye gideceğimi hangi hekime gideceğimi bilmiyorum. Bu ağrılar bitince de diğer ortopedik ameliyatların yapılmasını istiyorum. Omuz ve dizlerde, kalça protezleri değişecek. Uyuyamıyorum. Ağrılarımı dindirecek hekim arıyorum" diye konuştu.


HUKUK SAVAŞI BAŞLATACAK
Yanlış teşhis nedeniyle mağdur edildiğini öne süren Ulupınar, "BİMER’e başvurdum. Buradan cevap bekliyorum. Hakkımı hukuk önünde aramak için de mücadelemi vereceğim. Ben sağlığımı yitirdim. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Sorumluların hukuk önünde hesap vermesini istiyorum" diye konuştu.
Hastane yönetiminden ise konuyla ilgili açıklama yapılmayacağı bildirildi.

malpraktis
yanlış teşhis
bimer
multipl skleroz
Yorum (5)
RKTR
Bazı değerlendirmeler: Nörolog bir MS tanısı koyduysa, bunu mutlaka somut klinik ve BEYİN MR bulgularına göre yapmıştır. MR’da lezyon varsa ne yapsın adam, görmezden mi gelsin ? MS ilaçları ne zamandan beri görme kaybı, işitme kaybı, kas güç kaybı, genel vücut ve eklem ağrıları, ve İNKONTİNANS yapıyor ? Bu noktada insan kaçınılmaz olarak MİLLİ TIP HUKUKU FORMÜLÜ’nü hatırlamaktan edemiyor. Katillere, doktor bıçaklayanlara, çocuk sapıklarına, tecavüzcülere ve vatan hainlerine tek dava açan ve çoğu zaman gülünç cezalarla onlara kıyak geçen, sık sık affeden, hatta bazen doğru dürüst ceza bile vermeyen Türk hukuk sistemi, bakalım şikayet edilmiş tıp doktorlarına neler yapıyor ? 1. ÇİFT DAVADAN 9-10 SENE MAHKEMELERDE SÜRÜNME + TONLA AVUKATLIK ÜCRETİ 2. TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRMEK YA DA YARALAMAKTAN 2-6 SENE HAPİS 3. MASİF TAZMİNAT 4. MESLEKTEN MEN 5. TIBBİ KARİYERİN MAHVEDİLMESİ (yurtdışı / başasistanlık / özel hastane / akademik kariyer vs. unutunuz, zira mutlaka soruyorlar; sigorta yaptırırken de mutlaka sorulur; sormalarına da gerek yok, her yerden istenen resmi Adli Sicil ve Adli Arşiv kayıtlarınıza mutlaka işlenir) 6. NİHAYET: MORAL ÇÖKÜNTÜSÜ, MESLEKTEN VE HASTALARDAN SOĞUMA Sonunda beraat etseniz bile, madden ve manen çok kayba uğrarsınız ki, zaten sistemin amacı da budur. Bunun için tasarlanmıştır. Şunu da akıldan çıkarmayın: Herhangi bir kusurunuz olmasa dahi pekala şikayet edilebilir, HATTA SUÇLU BİLE BULUNABİLİRSİNİZ. Çok örneği vardır.
22
Cevapla
ölmüş eşek
anlaşılan, hasta, 1. ilk kazadan sonra tedricen iyileşme sürecini (tabii süreç) yeterli bulmamış. (hastaların pek çoğu da böyle düşünüyor zaten). hatta, "niye kazadan önceki halime dönemiyorum?" diyede düşünmüş olabilir. bunun üzerine nş hekimi onu ileri incelemeye göndermiş. 2. radyoloji ve nöroloji hastaya değil, filme teşhis koymuş. ve hastayı değil filmi tedavi etmişler. (ezbercilik ve basmakalıpçılık!) 3. sonraki hekimler de teşhisi hiç sorgulamamışlar, aynen repete yapıp tabir caizse, eline reçeteyi verip göndermişler. 4. ilk kaza hastanın aleyhine iken, 2. kaza -sonuçları itibarıyle- hastanın lehine olmuş. evet, kaza geçirmek ne kadar kötü bir olay olsa da, hastanın 2. kez kaza geçirmesi ile hasta hayatta kalma şansını yakalamış; ortopedistin dikkati ile, bu durum sorgulanmış. (ortopedist arkadaşı burada tebrik ediyorum. dikkati ile hastayı direkten çevirmiş.) sonuçta, hasta kendi endüklediği hatalar zinciri ile "aşırı teşhis" olayına maruz kalmış. bunun sonucunda da "aşırı tedavi" olmuş. halbuki, haline şükredip; biraz sabır, biraz dikkat, biraz mobilizasyonla belki de tama yakın iyileşebilirdi.
1
Cevapla
Ahmet Yılmaz
Sayın RKTR, durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ancak bu durumdan haberi olmayan veya umursamayan o kadar çok meslektaşımız var ki. Bana bu şartlarda hekimlik yapmak, hele hele ameliyat yapmak çılgınlıkmış gibi geliyor.
0
Cevapla
dr
Sn Hasta: Hiç tavsiye etmem. MS tanısı birçok şeyle karışabilen ve lab ile kesin tanısı konulamayan bir hastalıktır. Kaybedince ve yüklü bir miktar dava masrafı çıkınca anlarsnız ne demek istediğimi.
4
Cevapla
Nöroloji Uzmanı
Eski bir beyin cerrahı rumuzlu doktor da maalesef hasta gibi konudan bihaber konuşmuş. Bu kadar kolay mı meslektaşlarını suçlamak. Yazık.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir