Medimagazin logo

'Yabancı hemşire'ye Türkçe eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi, Acıbadem Sağlık Grubu ile eğitim anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre üniversite, Acıbadem Sağlık Grubu’nun yabancı uyruklu personeline Türkçe dil eğitimi verecek.
'Yabancı hemşire'ye Türkçe eğitimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Daha önce staj ve yerinde uygulama çalışmaları için üniversite ile anlaşma imzalayan grup, bu defa kendi personelinin eğitimi için imza attı. Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni hemşirelik yönetmeliği gereği, uygun şartlar sağlandığı takdirde yabancı uyruklu hemşireler de Türkiye’de istihdam edilebilecek. Bu yönetmeliğe binaen 27 Makedonyalı hemşire çalıştırmak isteyen Acıbadem Sağlık Grubu, personelinin eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi’nde verecek.

'yabancı
hemşire'ye
türkçe
eğitimi
Yorum (1)
uzm. doktor
hadi doktorlar sizin sunduğunuz bu şartlara itiraz ediyor, zorluk çıkarıyor diye yurt dışından doktor getiririz diyerek şantaj yapıyorsunuz, özel hastanede çalışma olanaklarını daraltıyorsunuz . Ama şu an bir sürü devlettte atanmayı bekleyen ya da özel hastanede iş arayan hemşire varken neden yurt dışından hemşire getirtilir anlamak mümkün değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir