Medimagazin logo

Uşak Tıp: 'Yaprak dökümü' yok, tıp eğitiminin aksamasına mahal vermiyoruz!

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 'Tıp fakültesinde hoca kalmadı' şeklindeki haberlere ilişkin yapılan açıklamada yaprak dökümü iddiasının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, tıp eğitiminin aksamasına asla mahal verilmeyeceği de belirtildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Uşak Tıp: 'Yaprak dökümü' yok, tıp eğitiminin aksamasına mahal vermiyoruz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 2015 yılında ‘Yeni nesil Tıp Fakültesi’ sloganı ile kurulan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk öğrencilerini aldığı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından beri tüm eğitim süreçlerini kendi öğretim üyesi kadrosu ile yürütüyor.

Öğrenciler, ilk üç yıllık Temel Tıp eğitimini doğa ile iç içe Uşak Üniversitesi 1 Eylül kampüsünde bulunan Temel Tıp Bilimleri binasında alıyor.

2016 yılında imzalanan protokolle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile afiliye olan üniversite, 800 tescilli yatak kapasiteye sahip ve A1 hizmet grubunda. Hastane bünyesinde ayrıca tıp fakültesi 4, 5 ve 6.sınıf eğitimleri gerçekleştiriliyor.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi yapılan açıklamada, ilk öğrencilerinin Temmuz ayı itibariyle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İntörnlük eğitimlerine başladıklarını ifade edilerek, “Her ne kadar genç bir tıp fakültesi olsak da 4. ve 5.sınıf stajlarımızı ve İntörnlük dönemindeki eğitimlerimizi kendi kadromuzdaki öğretim üyelerimiz ile yürütmekteyiz” ifadeleri kullanıldı

'Yaprak dökümü' iddiası gerçeği yansıtmıyor

Açıklamada ayrıca basına yansıyan ‘Üniversitede tıp eğitimi verecek hoca kalmadı’ haberleri yalanlanarak, tıp eğitiminin aksamasına mahal verilmediği şu sözlerle ifade edildi:

“Ülkemizdeki birçok Tıp Fakültesinde yaşanan öğretim üyesi ayrılışları ve bunun doğurduğu sıkıntılar Fakültemizde de olmakla birlikte haberde geçen yaprak dökümü iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Pek çok Tıp Fakültesinde olduğu gibi kurumumuzdan çeşitli sebeplerle ayrılan öğretim üyelerimiz olsa da daha fazla sayıda öğretim üyesini kadromuza katmaya çalışarak tıp eğitiminin aksamasına mahal vermemekteyiz. Örnek olarak 31 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan akademik ilanda Tıp Fakültemiz için 12 akademik kadro ve 23 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan akademik ilanda ise 12 akademik kadro ilan edilmiş olup bu kadrolara yapılan başvuruların çoğunluğu göreve başlamış, kalanların ise atama işlemleri mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. YÖK’ün belirlediği kontenjanlar dahilinde yıl içerisinde tekrar akademik ilanlara çıkılması planlanmaktadır. “

2023’de ilk mezunlarını verecek

Henüz 5. yılını geride bırakan ve oldukça genç bir fakülte olan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 600’ün üzerindeki öğrencisiyle eğitim-öğretim sürecini başarıyla sürdürmeye devam ediyor. 30 Haziran 2023 tarihinde ilk mezunlarını verecek olan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağlık ordusuna mesleki yetkinlik ve yeterlilikleri tam olarak kazanmış yeni neferler kazandırma hedefleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Son teknoloji ile donatılmış amfiler

Temel Bilimler yerleşkesinde son teknoloji ile donatılan amfiler, öğrenci pratiklerinde kullanılan multidisipliner laboratuvarlar, histoloji ve patoloji pratiklerinde kullanılan dijital histoloji platformu, anatomi maket ve kadavra salonları, 12 küçük odadan oluşan mesleki beceri merkezi, doktor odası şeklinde dizayn edilmiş 8 odadan oluşan iletişim becerileri merkezi, tüm sınavları bilgisayar ortamında yapmaya imkân sağlayan bilgisayar salonları ve çok sayıda araştırma laboratuvarı ile hizmet veriyor. Üniversitede ayrıca, robotik tıp, tıbbî yapay zekâ gibi seçmeli derslerin verildiği ayrı bir salonda 3D yazıcı, arduino ve elektronik malzemelerle tefriş edilerek öğrencilerin kullanımına sunuluyor.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisindeki ek binada, klinik staj eğitimlerinde kullanılan her biri son teknoloji ile donatılmış 15 derslik, 3 ayrı maket salonu, çalışma salonu, öğretim üyesi dinlenme odaları, intörn nöbet odaları bulunuyor.

Maket salonlarında doğum simülasyonu, EKG ve defibrilatör eğitimi, kulak ve göz dibi muayene maketi, pediatrik her türlü müdahalenin yapılabileceği maket, kalp akciğer sesi dinleme maketi gibi elektronik destekli gelişmiş maketlerin yanı sıra kan alma, enjeksiyon yapma, sonda takma, prostat ve meme muayenesi gibi temel becerilere yönelik pek çok maket de öğrencilere sunuluyor.

usak tip
tip fakultesi
hoca
tip egitimi
Yorum (2)
Yaşar Bülent
önemli olan bina ve derslik değil, öğretmen,ögrenci ve eğitim yöntemidir.ayrıca eğitimi destekleyen iyi hastane klinikleri gereklidir.bahsedilen dersliklerin ,maketlerin, bilgisayarların hiçbiri olmadan da gayet iyi bir tıp eğitimi de olur , bunlar varken çok kötü bir eğitim de verilebilir.
22
Cevapla
Rüzgar gülü
kayseri sahte prof iddialarıyla çalkalanıyor. nasıl oluyorsa hiçbir yerde kadrolu olarak çalışmayan araştırma görevlisi kadrosundaki gö isimli doktora profluk kadrosu açılmış , adam belgeyi alıp kaçmış. kimse orada görmemiş. kayseri özel s… hastanesinde kendini prof olarak tanıtıyor. nasıl olur?
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir